Nu ik moeder ben van twee dochters merk ik pas hoe belangrijk het is om het een ander af te weten van eerste hulp bij ongeluk(jes). Want had jij er een idee van dat meer dan 140 duizend kinderen bij de spoedeisende hulp belanden door een ongelukje in of om het huis? En helaas weten maar weinig ouders voldoende van EHBO. Een echte eyeopener voor mij was de basiscursus EHBO die ik een paar jaar terug volgde op het kinderdagverblijf van mijn dochters. In twee uur tijd werden we zoveel wijzer gemaakt. Een aanrader voor iedereen. Handig is dat je voortaan ook heel eenvoudig dergelijke cursussen online kan volgen. Vaak krijg je dan ook nog wat praktijkuren erbij waarna je een echt certificaat ontvangt.

EHBO specifiek voor kinderen

Nu zul je misschien denken waarom het belangrijk is om specifiek een cursus EHBO voor kinderen te volgen. De voornaamste reden hiervoor is dat de eerste minuten na een voorval cruciaal zijn. Helemaal wanneer het een baby betreft. Want weet jij wat je moet doen als je baby van de commode valt? En wat als een druif in het verkeerde keelgat schiet bij je kind? Op zulke momenten is knowhow op het gebied van EHBO voor kinderen heel belangrijk. En een dergelijke cursus is zeker niet alleen goed voor de ouders, maar ook voor bijvoorbeeld oma’s en opa’s.

EHBO doos

Een musthave in huis is een goed EHBO doos, een doos die up-to-date is (EHBO dozen kunnen ook over de datum raken) en gevuld is met alle belangrijke essentials. Leg deze doos ook op een duidelijke en vaste plek in huis, zodat iedereen altijd weet waar de doos ligt wanneer deze nodig is.

Meer weten?

Neem dan vooral een kijkje op de website van Livis, zij zijn gespecialiseerd in EHBO cursussen, van EHBO cursussen voor bedrijven tot aan EHBO cursussen bij baby’s en kinderen.

Foto header via iStock, credits: Vasyl Dolmatov