Jeans en T-shirt zijn de ultieme casual combo, alles wat mist je favoriete paar sneakers en je bent helemaal klaar voor een luie zaterdag over de markt dwalen. Maar wat nou als je deze ook net iets meer edge wilt geven zodat het een statement piece wordt? Met deze vier simpele Do It Yourselves doe je precies dat.

Zet de schaar erin

Het allereerste wat je kunt doen wanneer je een oud kledingstuk nieuw leven probeert te geven is simpelweg de schaar er in zetten. Zo transformeer je die ripped jeans waarvan de knieën toch echt té ver zijn doorgescheurd in een nieuw paar shorts en maak je van een simpel crew neck T-shirt een crop top. Alles wat je moet doen is een stuk van de lengte afknippen. Of ga voor de tied-crop top en laat aan de voorkant twee lange slierten stof hangen die je vervolgens voor kunt knopen: perfect voor een zomerse stranddag of festival.

Kleurrijke print

Juni was Pride month en alhoewel het alweer juli is, gaat pride natuurlijk gewoon het hele jaar door. Maar waar we ons even specifiek op willen focussen is het enorme feest genaamd Amsterdam Pride wat altijd pas plaatsvindt in Augustus. Mocht je nog een outfit nodig hebben voor de legendarische Canal Parade op 4 augustus, het enige wat je hoeft te doen is T-shirts bedrukken met je favoriete regenboog print van Pinterest.

Embroidered details

Voor de gene onder ons die handig zijn met naald en draad is dit een DIY die je echt moet proberen. Een oud, basic t-shirt geef je zo weer nieuw leven door een klein detail, woord of korte quote erop te borduren. Tip: schets je design van te voren even uit en volg deze lijnen met je naald en draad.

Teken er op los

Vertrouw je jezelf toch niet helemaal met een naald, of wil je een groter design en een snellere techniek dan zijn textielmarkers perfect voor jou. Je kunt spelen met lijnen en voor de vrije hand gaan of even een ontwerp uitprinten en van te voren op je canvas schetsen.

Foto header via iStock, credits: luanateutzi