In Nederland doen we alles met de fiets, ook ik… Zonder voel ik me zelfs een beetje ‘naakt’ en verloren. Het is zelfs zo dat ik, als inwoner van Amsterdam, bijna nog nooit gebruik heb gemaakt van het openbaar vervoer. Ik neem liever de fiets dan een tram of bus, zelfs als het regent. Het mindere van fietsen is dat je outfit-wise er toch altijd een beetje rekening moet houden. Vooral in de zomer. Want al die rokjes, jurkjes en strakke broeken zijn heel leuk, maar zeker niet altijd even praktisch op de fiets. Hoe je toch fashionable op de fiets kan zitten? Lees het hier:

Practice makes perfect

Oftewel, oefening baart kunst. Ga die leuke, zwierige jurkjes vooral niet uit de weg ómdat je op de fiets moet. Natuurlijk fietst het minder handig, maar met een beetje behendigheid kan het prima. Zet bijvoorbeeld met een veiligheidsspeldje een wikkeljurkje vast wanneer je aan het fietsen bent. Dat voorkomt opwaaiende effecten. Lange rokken en jurken met split kunnen juist prima, want door de split hebben je benen de ruimte om te bewegen. Blijft je outfit toch moelijk in bedwang te houden of waait het simpelweg nogal hard? Dan zit er niets anders op dan met één hand een en ander af en toe op zijn plek te trekken.

Het fietsbroekje

Waar je vroeger bij het fietsbroekje vooral dacht aan een (vaak) wat onflatteus sportbroekje. Is dat anno 2018 helemaal anders. Met dank aan Kim (Kardashian, that is). Deze vrouw weet zelfs van een fietsbroekje een trend te maken. Waarvoor dank, want niets handigers om in te fietsen dan zo’n strak geval. Blijft wel betwijfelbaar in hoeverre deze trend nu ook echt mooi te noemen is…. Tip: leggings zitten ook heerlijk op de fiets en zijn ook in heel veel toffe prints en kleuren te verkrijgen. Kijk bijvoorbeeld eens op Winkelstraat.nl.

Werk met lagen

Een ander punt waar je als fietser rekening mee moet houden, is het zweetniveau. Kijkend naar mijzelf weet ik dat ik altijd vrij hard fiets, langzaam fietsen zit niet echt in mijn velo-vocabulaire. Dat houdt ook in dat ik bij aankomst vaak behoorlijk bezweet ben, zelfs als het buiten ijskoud is. Het is op zulke momenten meer dan fijn dan je even een laag uit kan trekken, zodat je jezelf letterlijk even kan laten luchten.

Maak van het fietspad jouw runway

Waarom alleen flaneren op de boulevard, als dat ook prima kan op het fietspad. Recht je rug, kijk om je heen, geniet van het moois om je heen, laat je (fiets)outfit shinen en je bent gegarandeerd de koning te rijk op jouw bicicletta.

Foto header via iStock, credits: LightFieldStudios