Nu het weer winter wordt, lonken de lekkere stukken appeltaart, warme chocomelk en verse stamppotten. Niets lekkerder dan te cocoonen en je favo Netflix series te kijken. Waar je het normaal heerlijk vond om buiten te gaan sporten, blijf je nu liever binnen of ga je (wat minder vaak ook) naar de sportschool. Maar niet alleen is het niet goed voor je gezondheid om de buitenlucht te mijden maar ook is de kans dat je minder beweegt wel heel erg aanwezig zo. Prima om dat lekkere appeltaartje te eten, maar wil je fit en op gewicht de winter doorkomen dan doe je er slim aan de volgende tips op te volgen:

Eet gezond

Een open deur, maar zo belangrijk. Helemaal in de winter, wanneer onze weerstand al wat lager is en een griep zo opgelopen is. Zorg er dan ook voor dat je alle benodigde vitamines binnen krijgt, eventueel in de vorm van supplementen. Ben je bezig met een dieet, let dan extra op je voedingsstoffen. Wellicht kan afvallen met shakes dan zelfs beter werken, omdat je dan zeker weet dat je alles binnen krijgt.

Bewegen!

Zoek naar andere manieren van bewegen. Want hoewel het koud kan zijn, kan je nog prima buiten (en binnen) bewegen. Denk aan heerlijke lange strandwandelingen, rondjes schaatsen op de ijsbaan, baantjes zwemmen in een verwarmd zwembad. Er hoeven geen excuses te zijn in principe om niet te bewegen. Bekijk de kou van een positieve kant.

Slaap, slaap, slaap

Eén van de belangrijkste dingen in dit alles is dat je uitgerust voelt. Slaap voldoende. Dat wil zeggen niet te weinig maar vooral ook niet te veel. Een uitgerust lichaam is zoveel meer waard dan een moe winterlijf….

Foto header via iStock, credits: lzf