Sapje is een concept, in de wereld gebracht door Joël & Rosalynn, zo’n 6 jaar geleden. Geboren uit een soort van nood, omdat Joël behoorlijk last had van astma. Toen hij Rosalynn ontmoette, die voedings diëtetiek studeerde, kwam hij er achter dat zijn eetpatroon niet bepaald gezond was. Maar omdat hij het niet zag zitten salades te moeten eten, kocht ie een slowjuicer om sapjes te maken. En zo werden de eerste stappen richting het bedrijf Sapje gezet. Inmiddels zijn we 4 jaar verder en is het allang geen klein bedrijfje meer te noemen. Wij mochten een box van Sapje testen. Een prima idee, helemaal zo in deze herfstmaanden waarin je weerstand sowieso wel een booster kan gebruiken.

Gezond de herfst door en de winter in dankzij Sapje

Het concept

De biologische sapjes van Sapje worden geperst op ambachtelijke wijze met de slowjuicer. Ze bestaan voor minimaal 85% uit rauwe groenten. Daarnaast zijn alle ingrediënten 100% biologisch, seizoensgebonden en grotendeels afkomstig van lokale leveranciers. Deze vitaminebommetjes worden bij je afgeleverd in glazen flesjes. Een soort moderne melkboer dus, maar dan voor groente- en fruitsapjes. Wij bestelden de Weerstand Box en lieten een paar flesjes vervangen door soep, omdat we die ook graag wilden proberen.

What’s in it?

De Weerstand Box van Sapje bestaat uit vijf groentesappen en drie shotjes die allemaal je weerstand ondersteunen. In totaal krijg je 22 flesjes van 240 ml en 4 shotjes van 60ml. Je kan dus even vooruit (1 box is voor 1 maand). Qua ingredienten moet je denken aan gember, tomaat, wilde bessen en granaatappel. Maar ook bijvoorbeeld broccolikiemen, paardenbloemblad en zeewier. De sapjes worden diepgevroren bij je afgeleverd. Het handigste is ze allemaal ook gelijk weer in je eigen diepvries te leggen. Wil je ze gaan gebruiken? Ontdooien doe je bij voorkeur in een koeling en duurt ± 24-30 uur.

Gezond de herfst door en de winter in dankzij Sapje

Omdat ik niet koos voor een detox kuur 3 dagen, maar gewoon losse sapjes, was het wel prettig dat je zelf kon bepalen wanneer je wat wilde drinken. Bij een sapkuur moet je je wel echt aan een bepaalde volgorde houden en ook niets anders erbij eten. Na een week drinken van de box, voelde ik me zeker fitter. Sowieso zag je het ook aan mijn ‘glow’ (gezond eten heeft immers ook zijn uitwerking op je huid!). En mijn favoriet? De pompoensoep vond ik toch wel errug lekker….

Voor een volgende keer zou ik heel benieuwd zijn naar de kids box, een box vol gezonde, lekkere sapjes voor je kinderen. Ideaal als ze via Sapje alle goede vitamines en mineralen binnen kunnen krijgen!