Groener en dus duurzamer leven is iets dat helemaal van deze tijd is. En daarnaast ook zeker niet ingewikkeld is om toe te passen binnen jouw eigen lifestyle. Hoewel veel mensen dat (helaas) nog wel steeds denken. Dat je een meer groene flow in je leven kan aanbrengen, laten we je dan ook graag zien in dit artikel.

Biologisch eten

Bij biologisch eten heerst nog vaak het vooroordeel dat dat duur is. En ja, de biologische supermarkten zijn vaak ook wat duurder dan de ‘normale’ supermarkten. Maar als je slim inkoopt dan kan je prima betaalbaar én biologisch eten in huis halen. Kies bijvoorbeeld voor seizoensgebonden groenten en fruitsoorten. Maar ook de normale supermarkten hebben steeds vaker een biologisch aanbod (dat ook groeiende is). Daarnaast is de manier om biologisch te eten natuurlijk je eten zelf te kweken. Eten uit eigen moestuin is niet alleen goedkoper, maar ook nog eens super duurzaam en bovenal lekker.

Groen interieur

Ook wat betreft wonen kan je wat eenvoudige dingen doorvoeren om het geheel groener te maken. Denk bijvoorbeeld aan de aanschaf van een biologisch wollen dekbed. Een dergelijk dekbed is wellicht wat duurder in de aanschaf, maar de duurzaamheid is velen malen hoger. En daarnaast ook eerlijk! Maar ook meubels zijn voortaan steeds vaker in duurzame varianten te koop. Zo zijn er zelfs al meubels gemaakt van zeewier op de markt. Wil je meer voor budgetproof gaan, dan is vintage natuurlijk altijd een top uitkomst.

Energie

Een belangrijk derde punt van aandacht wat betreft groener leven is energie. Check eens of de apparaten die je in huis hebt staan, wel energie zuinig zijn. Zorg dat je geen apparaten op standby laat staan of dat je opladers zonder toestel eraan in het stopcontact hebt zitten. Zet de afwasmachine pas aan als deze echt vol is en draai je wasjes niet op 40 of 60 graden maar op 30 graden. Een groener leven en gevoel verzekerd!

Foto header via iStock, credits: KatarzynaBialasiewicz