Rotan is bij uitstek een materiaal dat geheel terug van weggeweest is. Dit heeft deels te maken met het feit dat er meer en meer aandacht is voor de verduurzaming van producten in en om het huis. Gezien het feit dat rotan een natuurlijk materiaal is, is dit dan ook een erg logische keuze! Daarnaast biedt rotan eenvoudig weg erg veel mogelijkheden op het gebied van bewerking en styling. Neem maar eens een kijkje in een willekeurige interieurshop en laat je verrassen door het veelzijdige aanbod. Ook voor een fijne fauteuil is rotan een uitstekend materiaal, in deze blog laten we je hiermee kennis maken!

De perfecte fauteuil voor in de woonkamer

In veel huishoudens is de woonkamer de ruimte waar de meeste tijd wordt doorgebracht, om die reden is het hebben van een of meerdere meubels om fijn in te relaxen dan ook een erg goede keuze! Een fauteuil van rotan is hier erg geschikt voor, neem bijvoorbeeld de rotan vlinderstoel. Dit leuke item is niet alleen erg leuk om te zien, ook biedt deze je een heerlijk zitcomfort waardoor deze ideaal is om lekker lang te kunnen relaxen! Ben je toch niet geheel tevreden met het comfort van je stoel? Versterk dit dan heel eenvoudig met een sierkussen of een vacht.

De juiste kleur en stijl voor jouw woning

Net als bij vrijwel ieder ander meubel het geval is, is ook op het gebied van rotan fauteuils veel keuze qua kleuren en stijlen. Het type dat je kiest is natuurlijk geheel persoonlijk, echter doe je er in veel gevallen wel goed aan om deze keuze niet gehaast te maken. Een kleur die in bijna ieder interieur zal passen is de naturel kleur, deze is erg goed te combineren met een brede selectie aan materialen en kleuren. Ben je echter op zoek naar iets dat je interieur meer onderscheid van de rest? Kies dan voor een kleur als legergroen of antracietgrijs. Een dergelijke kleur valt goed op in je interieur waardoor deze als middelpunt van de ruimte kan dienen!

Je eigen loungeset samenstellen

Met de unieke rotan fauteuils die je tegenwoordig veel tegenkomt is het samenstellen van je eigen unieke loungeset erg eenvoudig. Kies een aantal stoelen die aan jouw wensen voldoen en combineer deze, mocht je dit fijn vinden, met een bijpassend voetenbankje om de set zo compleet te maken. Op deze manier kan je ook erg leuk een hoek in je woning omtoveren tot leeshoekje!

Foto header via iStock, credits: KatarzynaBialasiewicz