Wist je dat bijna 80% van de meisjes in Nederland een rolmodel heeft, maar het percentage volwassen vrouwen met een rolmodel op slechts 23% ligt? En dat terwijl voor heel veel meisjes (en vrouwen) in Nederland een rolmodel helpt om zich voor te stellen wat ze allemaal kan bereiken.

Sheroes

Om die reden (en omdat het vandaag International Women’s Day is!) heeft Barbie een campagne gestart over het belang van rolmodellen. Het merk wil een inspiratiebron zijn voor meisjes en laten zien dat je alles kunt worden: van astronaut tot topsporter of chef-kok. In 2015 introduceerde Barbie al een eerste “shero”-pop in het evenbeeld van vrouwelijke inspirators die de weg vrijmaken voor de volgende generatie, zoals Olympisch schermster Ibtihaj Muhammad die als eerste Amerikaanse een Olympische medaille won in Hijab. En plussize model Ashley Graham die symbool staat voor het verleggen van grenzen in de mode industrie met een boodschap van zelfacceptatie en female empowerment. En nu zijn daar nog eens veertien inspirerende internationale namen aan toegevoegd.

#MoreRoleModels

Als onderdeel van de introductie van de reeks nieuwe sheroes, is Olcay Gulsen in gesprek gegaan met jonge meisjes over hun rolmodel. Met de hashtag #MoreRoleModels wordt gepleit voor meer positieve vrouwelijke rolmodellen, Barbie roept op om met deze # te delen wie jouw rolmodel is. De campagne onderstreept het belang van rolmodellen en vraagt meisjes en vrouwen in Nederland om elkaar te blijven bewonderen.