Nu we in deze tijden aan huis gekluisterd zitten, wil je het thuis zo prettig hebben voor jezelf. Maar om nu de hele tijd binnen te zitten, dat is behoorlijk heftig. Maar ja, in de winter worden de mogelijkheden om buiten te zijn wel flink verkleind. Heb je een terras? Dan is het dan ook zeker aan te raden om een terrasoverkapping te laten plaatsen, zodat je het hele jaar rond van je terras kan genieten! Wat de voordelen van een terrasoverkapping kopen zijn? Lees het hier:

Geen vergunning nodig

Over het algemeeen moet je voor een uitbouw aan je huis een bouwvergunning aanvragen. Laat dat nu net niet het geval zijn bij een terrasoverkapping! Op een snelle, relatief eenvoudige manier heb je er dus snel een stuk leefruimte bij. En good to know: de investering heb je bij de verkoop van je huis (mocht je dat ooit willen) er ook zo weer uit. Want je woningwaarde wordt verhoogd.

Verlengstuk van je woning

We zeiden het in de vorige alinea al; met een overkapping heb je er een stuk leefruimte bij. Je leef- en beweegruimte wordt letterlijk groter. En dat het hele jaar rond. Want wanneer je een heater plaatst op je terras, kan je ook in de winter heerlijk buiten zitten. Handig is daarnaast dat door de overkapping je tuinmeubelen altijd droog staan én de buitenruimte dus ook écht leuk kan aankleden. Op die manier maak je het extra huiselijk en sluit het aan bij de rest van je huis. Gaat het regenen? Geen probleem, alles staat toch al droog. Nooit meer balen dus, wanneer je van huis bent weg gegaan en het gaat ineens regenen.

Zomerse hitte bestendig

Niet alleen in de winter is een overkapping op je terras reuze handig, ook in de zomer biedt het uitkomst. Het houdt immers de felle zon tegen (ook fijn als je kleine kinderen hebt) en het blijft lekker koel onder de terrasoverkapping. Het onhandig hannessen met een parasol is daardoor verleden tijd. En wil je lekker buiten werken achter je laptop, ook dat is prettiger met een overkapping. De zon schijnt niet meer op je scherm en je kan toch lekker buiten thuiswerken.

Foto header via iStock, credits: brizmaker