We kennen het allemaal wel: je vindt een item en wéét gewoon dat jouw naam erop geschreven staat. Of dit nou met fashion, interieur design, of een boek is, soms vinden we dingen die gewoon uiterst goed bij onszelf passen. Maar je kan dit ook bewust je eigen stijl uitdrukking geven! En hoe beter dan om dit met accessoires (het zit ‘m in de details) aan te pakken.

Hoe is het met de hoesjes?

Tegenwoordig heeft iedereen een telefoon (duh), maar niet iedereen heeft ook een leuk hoesje. Niet iedereen besteed hier aandacht aan, maar aangezien er meer dan genoeg unieke telefoonhoesjes zijn, is het dus een simpele stap op weg naar jouw eigen stijl. Misschien wil jij jouw smartphone decoreren met een leuke tekst, een esthetische print, of een minimalistische monotone kleur. Alles kan, dus kijk vooral eens even rond, en misschien vind jij er wel een die écht bij jou past.

Metalen om van te houden

Een andere manier om na te denken over accessoires, is niet zo zweer wat voor soort sieraden je besluit te dragen, maar van welk metaal deze zijn gemaakt. Denk er maar eens goed over na, ben jij iemand die het liefst zilver, goud, of misschien zelfs rose gold draagt? Of een mix? Je hebt vast wel een natuurlijke voorkeur voor het een of het ander, of het je nou gewoon beter staat (ze zeggen dat een warme ondertoon het best kleur met goud en een koelere ondertoon het best met zilver), of dat je het mooier vindt. Maak een keus en laat dit terugkeren in sieraden, riemen, knoopjes, haarspeldjes, en noem zo maar op.

Geef je kapsel wat liefde

Wat te doen met al dat haar? Of je het nou los of vast hebt, in een staart, vlecht, of knot, er zijn allerlei leuke manieren om je kapsel wat op te fleuren. En dit hangt allemaal af van de soort haarband, doek, clip, elastiek of speld je gebruikt. Wil je het liefst iets fleurigs? Of een classic patroon zoals de tortoise shell? Geloof het of niet, maar dit kleine detail kan je outfit gelijk op een heel nieuw niveau brengen. Experimenteer dus met wat jij leuk vindt!

Ik zie ik zie wat jij niet ziet…

Last maar zeker niet least moeten we het toch even hebben over zonnebrillen. Van de honderden pasvormen – cat eye, vierkant, smal, breed, ovaal, pilot, en noem zo maar op – tot de grote variëteit patronen en kleuren (in zowel frame als glas). Tip van de dag: als je eigenlijk niet zo goed weet hoe je wat meer kleur of uniekheid aan je stijl moet geven, koop dan eens een bonte kleur zonnebril. Dit is voor de meesten zeker toegankelijk, en het fleurt je hele look op!

Foto header via iStock, credits: iprogressman