De meeste aandacht gaat vaak naar de dream dress van de bruid (en terecht!), maar heb je er wel eens bij stil gestaan wat voor schoeisel daaronder nou eigenlijk het beste staat? Als je de juiste keuze maakt, dan zijn jouw trouwschoenen hét detail wat je hele outfit afmaakt. Er zijn meer genoeg factoren om mee rekening te houden, en om het jou gemakkelijker te maken, hebben wij alle tips en tricks voor jou op een rijtje gezet.

Houd rekening met je overall aesthetic

Heb je een thema? Een kleurenpallet? Meer bohemien of modern? Dit zijn grote vragen maar belangrijk om rekening mee te houden, want je trouwschoenen zijn pérfect om de finishing touch mee te creëren. Als je bijvoorbeeld weg wilt van al dat wit, ga dan voor een mooie pastelblauw (something borrowed, something blue…), of als je een wat strakkere look wilt, ga dan voor een satijn, wat nostalgischer eerder een exemplaar met kant. Bedenk ook dat voor een bruiloft op het strand stiletto’s misschien niet altijd de juiste keuze zijn! Je hoeft immers niet met een hoge hak aan komen zetten, je hebt ook talloos leuke trouwsandalen en ballerina’s.

Onderschat niet dat je comfortabel wilt zijn

Wie mooi wilt zijn moet pijn lijden. Sure, we kennen het allemaal. Maar op zo een groots event als jouw bruiloft wil jij je vooral gelukkig én op je gemak voelen. Onderschat dit dus niet! Zoals we al zeiden hoef je geen torenhoge hakken aan te trekken. Maar je kan ook dansen op bijvoorbeeld kitten heels, of zelfs een sleehak. De mogelijkheden zijn eindeloos, maar wees dus niet bang om de stoute schoenen aan te trekken.

Houd rekening met de pasvorm van je jurk

Waarschijnlijk heb jij het idee van jouw jurk al klaar vóórdat je begint aan je schoenen. Dit is heel begrijpelijk, maar vergeet niet dat het silhouet van je jurk alles bepalend is. Heb je een jurk die tot de grond komt? Denk er dan bijvoorbeeld aan dat een peep-toe iets minder elegant is aangezien dan alleen je tenen zichtbaar zijn. Heb je een wrap-dress of split? Dan zijn enkelbandjes ook heel mooi omdat je deze dan goed kunt zien. Ben je voor een kortere cocktailjurk gegaan, dan kan je de gekste schoenen uit de kast halen, en zelfs tot centerpiece omtoveren!

Foto header via iStock, credits: DariaZu