De langste dag van het jaar zit er al weer op, maar de zomer is gelukkig nog lang niet voorbij. Zelfs met het wispelturige weer van een Nederlandse zomer hebben we nog genoeg zonnige uren over voor de herfst begint. Zonnige uren waar je natuurlijk optimaal van wilt genieten en dus is een goede nachtrust enorm belangrijk. Daarom delen wij onze favoriete tips en tricks voor een ultieme beautysleep tijdens de korte (en soms benauwde) zomernachten.

Ventilatie is key

Katoen ventileert veel beter dan zijde en eigenlijk elk andere stof. Het is belangrijk dat je huid kan ademen zodat je niet bezweet wakker wordt tijdens een benauwde zomerse nacht. Katoenen pyjama’s maar ook beddengoed zijn dus the way to go. Maar zelfs katoen kan niet op tegen een dik winterdekbed en investeren in een zomerdekbed is het dan ook meer dan waard. De Whitecloudz zomerdeken is gemaakt van katoen met Tencel klimaatconcept, aloë vera en zijde proteïnen.

Bye bye koffie, hallo water

En als we koffie zeggen, bedoelen we eigenlijk alle drankjes die cafeïne bevatten, want niet alleen externe factoren spelen mee aan een goede nachtrust. Ja, een kopje koffie na het eten in de zomerse zon op je balkonnetje of wellicht een terras is heerlijk, maar wist je dat cafeïne bij veel mensen pas na zes uur uit je lichaam is verdwenen? Een glas water voor het slapengaan daarentegen houdt je hormonen, energie, spieren en gewrichten in balans. Het tegenovergestelde gebeurt bij dehydratie en de kans hierop is een stukje groter tijdens de warmere maanden.

Wine o’clock

Natuurlijk kan je dit kopje koffie ook vervangen voor een heerlijk glas wijn. Niks beter dan ontspannen met een wijntje op het terras na een lange, hete dag. Gelukkig blijft een glas alcohol niet langer dan anderhalf uur in je systeem. Zorg dus wel dat je geen alcohol drinkt vlak voor het slapen want alhoewel je misschien met gemak in slaap valt, is de kans groot dat je midden in de nacht wakker wordt.