Waar ik vroeger als ik op vakantie ging vaak alleen maar over één stuk handbagagekoffer hoefde na te denken, namelijk dat van mij alleen, is dat tegenwoordig wel alles. Nu moet ik nadenken over de bagage van een heel gezin. Nu ben ik geen fan van een hele volksverhuizing als je op reis gaat (wat heb je nu eenmaal nodig immers?), daarom 5 tips hoe je slim inpakt als je met je gezin op vakantie gaat:

1) Essentials

Ga voor jezelf na wat jullie écht nodig hebben op de plek van bestemming. Je bent vaak geneigd om spullen mee te nemen die je uiteindelijk niet gebruikt. Maak dus keuzes. Mocht je iets toch vergeten zijn of missen, dan kan je daar vast ook wel de essential kopen.

2) Niet te veel schoenen

Als er iets veel plek in neemt in je bagage dan is het wel schoenen. Ook hier geldt weer; maak keuzes. Zijn drie verschillende paren schoenen per persoon echt nodig voor 1 week vakantie?

3) Matig met speelgoed

Probeer niet overdreven veel speelgoed in te pakken. Op een nieuwe plek is genoeg spannends te zien en te beleven dat speelgoed vaak niet eens nodig is. En van simpele attribiten (lepels, gieter, enz.) kan je ook speegoed ‘maken’ ter plaatse.

4) Zoethoudertjes

Handig is om voor tijdens de reis heen én terug genoeg zoethoudertjes bij de hand te hebben. Dat kunnen boekjes zijn, koek en snoep (natuurlijk met mate), een iPad, maar ook spelletjes als ‘ik zie, ik zie’.

5) Babyvoeding

Reis je nog met baby? Check dan goed hoe het zit met babyvoeding aan boord van je vliegtuig en op de plek van bestemming. Het is aan te raden een kleine voorraad mee te nemen, omdat je nooit precies weet hoe lang de reis gaat duren. Liever geen verrassingen op dat gebied!

 

Foto header via iStock, credits: Hin255