Als er één grote trend is dit jaar dan is dat wel de botanische trend. Van je woonkamer een heuse urban jungle dat is wat je veel ziet. Denk hierbij (vanzelfsprekend) aan veel groen, natuurtinten, planten en natuurlijke materialen. Zelf aan de slag met deze trend? Lees dan eerst onderstaande tips:

1) Materiaalkeuze

Binnen deze trend is het van belang dat je de juiste materiaal-keuzes maakt. Marmer, hout, bamboe, steen, het kan allemaal. Zelfs veel ‘nep-vloeren’ zijn tegenwoordig gemaakt van biologische materialen, waardoor het ook nog een beetje betaalbaar blijft. Ook de raambekleding mag hierin niet achterblijven. Zo kan je prachtige houten jaloezieën op maat laten maken waardoor je een super warme sfeer creëert in huis. Handig is dat je de lichtinval zelf kan reguleren met jaloezieën. Mooie exemplaren zijn onder meer te verkrijgen via Topjaloezieën.

2) Planten

Een urban jungle is niets zonder planten. Maar het is wel slim om je goed te laten inlichten welke planten je in huis haalt. Je wilt immers niet dat wanneer je een paar dagen niet thuis bent (en je hebt niemand die de planten kan water geven) alles er dood bij staat. Planten en bomen toppers zijn bijvoorbeeld de palmboom, ficus, varens en olifantsoor. Je kan zelfs proberen een klimop te laten klimmen in huis. Voordeel van genoemde planten is dat ze slechts één keer per week onderhoud nodig hebben.

3) Natuurlijk kleurenpalet

Groen is de kleur die als eerste in je opkomt als je aan de urban jungle trend denkt. Je kan echter ook denken aan poeder- en zandtinten, taupe en zachte oranje- en geelnuances. Mixen en matchen is het credo hier. Een botanische weelde is hoe dan ook gegarandeerd met bovenstaande tips!

Foto header via iStock, credits: KatarzynaBialasiewicz