Steeds meer (nieuwe) huizen hebben vloer- of muurverwarming. Maar er zijn ook nog heel veel huizen die die luxe niet hebben. En het dus moeten doen met een radiator in de kamer. Niet per se het meest mooie element in je huis. Maar gelukkig zijn er tegenwoordig ook heel veel mooie (design) exemplaren op de markt. Of je gaat gewoon creatief aan de slag met je oude radiator. Wij geven alvast wat tips.

Vervang je oude voor een nieuwe

Wanneer je budget genoeg hebt, is een nieuwe, meer moderne radiator aanschaffen natuurlijk het makkelijkste. Er zijn tegenwoordig heel veel soort radiators te koop. Zo heb je verticale radiatoren zonder reliëf, die je ook makkelijk ook wat kleinere hoeken kwijt kan. Ook handig zijn de radiatorombouwen. Daarmee kan je eenvoudig en snel een oude of beschadigde radiator weer als gloednieuw maken. De ombouw set is voorzien van een vlakke voorzijde met vlakke zijpanelen en bovenrooster. Het plaatsen van de ombouw gaat super makkelijk met bijgeleverde magneten.

Kleur doet veel

Wanneer je een oude verwarming in huis hebt, is een manier om deze te omarmen door hem op te pimpen. Dat kan bijvoorbeeld door de radiator een kleurtje te geven. Daardoor geef je wel juist meer aandacht aan het het object, maar zorgt er ook voor dat het onderdeel wordt van je interieur. Durf jij het aan om je verwarming geel te verven…?

Maak er een meubelstuk van

Wanneer je radiator onder je venster geplaatst zit, dan is er ook de mogelijkheid om er een zitje van te maken. Dat doe je door een (timmerman) er een mooie houten omlijsting omheen te laten maken. Leg er een paar kussens op en klaar ben je. Dubbel voordeel; je hebt niet alleen een extra zitplek gecreëerd zo, maar ook eentje waar je warme billen van krijgt!

Beplakken maar

De meest eenvoudige manier om je radiator budgetproof én snel op te leuken is door magneetjes. Koop een hele partij magneetjes en beplakken maar. Wissel om de zoveel tijd af, zodat je verwarming elke keer weer een nieuwe look heeft. Ook leuk voor de kids om mee te spelen.

Foto header via iStock, credits: JZhuk