Iedereen die in een nieuwe relatie zit weet hoe spannend het kan voelen – van vlinders in je buik tot de eerste keer in bed. Maar de meesten die al wat langer in een relatie zitten weten ook dat avondjes samen soms vaker eindigen op de bank met een filmpje dan tussen de lakens. Goed, hier is uiteraard niets mis mee, maar mocht je de spanning weer terug willen halen dan kan dat met wat hele simpele tips.

Bespreek wat je fijn vindt

Dit is de belangrijkste stap, en een waar je enorm je voordeel mee doet hoe langer je samen bent. Je kent elkaars lichaam immers al! Toch kan het geen kwaad om aan elkaar te vragen wat je lekker vindt of wat anders kan. Wees eerlijk en open. Vertel je partner waar jij je echt goed bij voelt, en vraag aan hem of haar waar zij stiekem altijd over heeft zitten dromen. Internet is hier overigens je beste vriend als je wat inspiratie nodig hebt. Grote kans dat je iets nieuws leert over je partner wat jullie verder samen kunnen ontdekken.

Neem de tijd

Zodra je een idee hebt van jullie (misschien wel guilty) pleasures, rest er nog maar een ding, en dat is het samen uitproberen. Neem hier goed de tijd voor. Voorspel is enorm veel waard (en hoort gewoon bij de seks), en hoe langer je hier op focust, hoe intenser het gevoel. Ontdek met elkaar waar het fijn is om aangeraakt te worden en op welke manier. Misschien proberen jullie wel iets uit wat voor de een vergt om zijn of haar grenzen een beetje te verleggen. Dit is prima, maar wees wel duidelijk over je limieten. De seks moet immers leuk zijn voor jullie allebei.

Schakel hulpmiddelen in

Er is heel wat aanbod als het aankomt op seksspeeltjes of andere intieme attributen die je kunt inschakelen tijdens het vrijen. Los van het feit dat naar een seksshop gaan de normaalste zaak van de wereld is, heb je online ook een heel uitgebreid assortiment. Denk bijvoorbeeld eens aan een vibrator bestellen, of een set inclusief zweep en handboeien. Volg je fantasie.

Als jullie dit leuk vinden, dan kunnen jullie afspreken om een speeltje voor ieder apart aan te schaffen (of verras elkaar). Zo kun je al je aandacht vestigen op je partner en hem of haar stimuleren op een manier die hij of zij prettig vindt. Niemand vindt het erg om verwend te worden, toch?

Varieer met locatie

Laat elkaar eens alle hoeken van de kamer zien. Letterlijk. Verlaat het bed en vervang het voor bijvoorbeeld de douche, verras je partner in de keuken, of maak het extra intrigerend door een plek buitenshuis uit te zoeken. Het doet wonderen om op een nieuwe plek met elkaar naar (alles behalve) bed te gaan. Als dat iet te avontuurlijk is kan je altijd een hotel boeken (wat ook nog eens heel romantisch kan zijn).

Uiteindelijk ligt het aan jullie, en hoe open en experimenteel jullie willen zijn. Kortom, je kunt het zo gek maken als je wilt – genoeg werk aan de winkel.

Foto header via iStock, credits: trumzz