Buiten op straat zie je overal lichtjes en vele huizen zijn al helemaal omgetoverd in de kerstsfeer. De meest cosy tijd van het jaar komt er namelijk weer aan! Dit jaar zal anders zijn dan andere jaren. Een extra reden om mensen om je heen wat meer te verwennen en hen te laten weten dat je aan ze denkt. Aangezien de postbedrijven het al erg druk hebben, is het een goed idee om je geschenken al op tijd te bestellen. Zo weet je zeker dat je al je cadeautjes op tijd binnen hebt of laat bezorgen bij vrienden of collega’s. Wij hebben het denkwerk al voor je gedaan. Merry Christmas.

Wijntje aan huis

Een cadeautje waar je heel veel mensen blij mee maakt: een goedgevuld wijnpakket. Hoe leuk is het als je het wijnpakket vult met de lievelingswijnen van degene naar wie je het geschenk stuurt? Verzamel alle wijnen in een wijndoos en doe er een lieve persoonlijke boodschap bij. Om het wijnpakket helemaal af te maken, kun je bij iedere wijn een passend hapje zoeken.

Een goed boek

De maanden na december zijn de beste maanden om een goed boek te lezen. Het is nog steeds vroeg donker buiten en de kou nodigt niet per sé uit om even op pad te gaan. Geef daarom een goed boek cadeau aan je vrienden of collega’s, zodat zij lekker op de bank kunnen kruipen en zich kunnen storten in een nieuw boek. Kies voor een boek dat je zelf hebt gelezen dit jaar of kies een nieuw boek, zoals Woman van Lucy Woesthoff, De meeste mensen deugen van Rutger Bregman of Ongetemd Leven van Glennon Doyle.

Chocoladecadeau

Worden we stiekem niet allemaal het meest gelukkig van een grote doos vol met chocolade? Koop een geschenken doos en vul deze met allerlei verschillende chocolaatjes. Van mini Tony’s Chocolonely tot grote Milka repen, van chocolade krijgt iedereen een grote glimlach op zijn of haar gezicht.

Conscious gift

Het is een uitdagende tijd voor vele. Een tijd waarin we ons soms wat sneller somber of vermoeid kunnen voelen. Daarom is een abonnement op de Meditation Moments app een cadeau die iedereen kan gebruiken, om weer tot rust te komen en jezelf wat me-time te gunnen.

Foto header via iStock, credits: Oleh_photographer