Bij leer denk je vaak al snel aan stoer en rauw. Terwijl leer ook juist een heel mooi natuurlijk en duurzaam gevoel kan geven aan je interieur. Je ziet het dan ook steeds vaker en in verschillende vormen terugkomen in interieur trends. Wij zetten ze voor je op een rijtje:

Een leren trap

Een van de meest verrassende gebruiksvormen van leer in je interieur is door het te verwerken in je trap. Het is ontzettend kras- en slijtvast en daarom super geschikt om je trap mee te bekleden. Plus dat het een hele toffe, loftachtige sfeer geeft. Helemaal in combinatie met beton en staal. Hoe meer mensen op de trap lopen, hoe meer het leer ook gaat leven. Dus ren die trap maar op en af!

Zitcomfort van leer

De opkomst van de industriële look in je interieur de afgelopen jaren heeft ervoor gezorgd dat (veel) leer in je interieur weer een absolute must is. Zo ook wat betreft leren stoelen. Ga voor een mooie cognac kleur en combineer het in een mooie groene setting (lees: veel planten). Zowel voor relaxstoelen als tafelstoelen zeer goed toepasbaar.

Accessoires

Wil je het subtiel houden, ga dan voor accessoires van leer. Denk aan manden, bloempotten, opbergdozen, fotolijsten of een poef van leer. De natuurlijke uitstraling van het leer is top in elk jaargetijde. En nogmaals: het is ontzettend duurzaam én karakteristiek (gebruikerssporen zijn juist mooi bij leer). Jaren heb je er stylish plezier van!

Foto header via iStock, credits: Relentless_one