Onder de meest fashionable outfits moet een goede basis zitten: het juiste ondergoed! Van kanten stofjes tot uitdagende bustiers: sexy lingerie kennen we allemaal. Maar hoe weet je nou welk soort ondergoed het beste bij jouw figuur en stijl past?

Let op de juiste pasvorm

Bij verschillende figuren passen ook verschillende vormen ondergoed. Zo is de slip, kort en zonder pijpjes, het meest comfortabel. Het bedekt de billen goed – al zie je dit vaak wel onder strakkere kleding doordrukken. De string is al wat gewaagder. Het model laat volle billen nóg voller lijken, en is daarom ook juist geschikt voor vrouwen met een platter derrière. De hipster sluit goed aan rondom je benen en benadrukt de bovenbenen (als je daar trots op bent, showen dus!). Tot slot is er nog een brazilian die tussen de slip en de string in valt. Er is veel bil te zien en je benen lijken er langer door, waardoor dit model goed staat bij kleinere vrouwen. Ook zit de brazilian goed op de heupen, dus vrouwen met een peervormig figuur worden van deze pasvorm gelukkig!

Kies voor de stijl die bij jou past

Ben je wat sportiever ingesteld? Of juist fan van een chic model? Het kan nogal overweldigend zijn omdat er zo veel aanbod is. Een handige tip is daarom om te kijken naar de kledingstijlen die je normaliter aantrekken. Zitten daar veel dezelfde merken bij? Voor een klassieke stijl die wat cool en nuchter aanvoelt, kan je bijvoorbeeld goed terecht bij het Tommy Hilfiger ondergoed dames. Op zoek naar elegantie en minimalisme? Kijk dan bij de bekende Calvin Klein onderbroeken. Voor meer franje en flirt is een kanten set juist weer geschikt. Ga zo maar door. Vaak is je kledingkast gevuld met allerlei verborgen tips.

Ga voor het juiste materiaal

Het is bij het kiezen van het juiste ondergoed ook belangrijk dat je gaat voor het juiste materiaal. Een beetje investeren mag! Niet alleen zorg je er op deze manier voor dat je ondergoed langer meegaat en belast je het milieu minder door te kiezen voor duurzame stoffen, het is ook nog eens fijner voor je persoonlijke hygiëne. Onderbroeken van synthetische stofjes maken het ademen lastig. Om zwetende billen en vaginale schimmelinfecties te voorkomen kies je daarom het beste voor onderbroeken gemaakt van hennep of katoen. Als je onderbroek goed zit en jij je goed voelt, dan straal je dat ook uit.

Foto header via iStock, credits: jacoblund