Een nieuw jaar, een fris huis. Dat is wat veel mensen altijd wel voor ogen hebben. Niet eens als goed voornemen, maar gewoon even het roer om wat betreft look en feel thuis. Een fris elan in je woonkamer, keuken en ook badkamer kan ervoor zorgen dat je het nieuwe jaar echt lekker in gaat. En het leuke is, je kan het zo gek maken als je zelf wilt. Van nieuwe complete badkamers je droom badkamer ontwerpen, tot aan kleine verschuivingen van je meubels in je interieur. Het kan allemaal. En allemaal met een effect waar je blij van gaat worden. Wij geven tips voor een make over!

Ontwerpen maar

Elk idee begint met een idee. Dus begin met inspiratie verzamelen. Maak een pinboard aan en verzamel daar alle foto’s die je mooi vindt. Door dit te doen zie je al snel welke stijl bij jou past. Vanuit daar kan je kijken welke kleuren in jouw interieur passen. Wil je bijvoorbeeld je badkamer aanpakken, kies dan maximaal drie kleuren die je aanspreken. Dát zijn de tonen die de basis vormen voor de make over van, in dit geval, jouw badkamer. Vervolgens ga je het serieuzer aanpakken en je badkamer ontwerpen. Dit kan je een professional laten doen, maar dan zijn ook leuke, makkelijke apps die je hierbij kunnen helpen. Hoe groot de make over wordt bepaald natuurlijk ook de hoeveelheid effort die er in het ontworp zal moeten komen.

Doe niet alles alleen

Bij een make over kan je misschien denken dat kan ik allemaal wel zelf. Helemaal als het een wat kleinere metamorfose betreft. Toch is het echt belangrijk om anderen ook mee te laten kijken dan wel denken. Zelf ben je vaak toch geneigd in een tunnelvisie terecht te komen en dat is zonde wanneer het de inrichting van je huis betreft. Ook wanneer je naar winkels gaat voor ‘interior shopping’ is het slim iemand mee te nemen. Of, als je dat niet doet, in de winkel zelf advies te vragen. Bij een badkamer make over zijn de keuzes vaak reuze, dus wat raad aan je zijde is dan helemaal niet zo slecht.

Plannen maar

Heb je je ontwerp ready? Is je budget duidelijk? Dan is het tijd om te gaan plannen. Een wat grotere make over vraagt natuurlijk om het een en ander aan logistiek. Daarbij is de impact van een verbouwing, hoe groot of klein ook, altijd aanwezig. Maak daarom een goede planning van wanneer je wat gaat of laat doen. Dan laat je zeker niets aan het toeval over!

Het grote genieten!

Yes, en dan is het zover. Je make over is klaar. Pas wanneer je klaar bent en je het resultaat ziet weet je pas hoeveel het je oplevert aan ‘good vibes’. En het mooie is, wanneer je bovenstaande punten nu goed hebt doorlopen, dan is een volgende make over helemaal een peulenschil. Nog een extra tip: maak goede before en after foto’s. Zo kan je extra genieten van alle effort die je in jouw make over hebt gestopt.

Foto header via iStock, credits: runna10