Je slaapkamer is een van de belangrijkste vetrekken in je huis. Hier kun je even jezelf zijn en genieten van alle rust die je nodig hebt. Of juist geen rust omdat je graag deze kamer wilt benutten om je hobby in uit te oefenen. Iedereen gebruikt zijn of haar slaapkamer voor andere doeleinden en daarom is iedere slaapkamer anders. En omdat iedere slaapkamer anders is, is ook iedere raamdecoratie anders. Bij de een passen houten jaloezieën op maat beter, bij de andere is een raamdecoratie van kunststof meer geschikt. Weet je niet wat er bij jouw smaak past? Dan kun je alle voordelen van de verschillende raamdecoraties met elkaar vergelijken naar de sfeer die jij wilt creëren.

Privacy

Je slaapkamer is echt jouw kamer waar je helemaal jezelf moet kunnen zijn. Hier hoort natuurlijk een stukje privacy bij, helemaal als je een slaapkamer hebt aan een drukke straat. Houten jaloezieën op maat zijn erg geschikt voor privacy, omdat als je deze sluit er niets naar binnen of buiten kan kijken. Rolluiken van dik kunststof zijn hier ook voor geschikt. Lichte, zachte gordijnen kunnen erg doorschijnen, waardoor deze vooral als raamdecoratie aan te raden zijn als je kamer niet is gevestigd op een plek waar iedereen zomaar naar binnen kan kijken.

Romantisch

Wil je in je slaapkamer met je partner een romantisch effect verzorgen? Dan zijn dikke stoffen gordijnen ideaal. Deze geven een uitstraling alsof je slaapkamer een luxe hotel is. Ook houten jaloezieën op maat zijn hier geschikt voor, als je kiest voor een natuurlijke uitstraling en dit combineert met sfeerlicht van een mooie sfeerlamp of kaarsen.

Totale verduistering

Moet jouw slaapkamer op en top donker zijn als je gaat slapen? Kies dan houten jaloezieën op maat. Deze houten jaloezieën op maat sluiten perfect aan op je raamkozijn waardoor er amper tot geen licht naar binnen komt. Een rolluik is hier ook voor geschikt, maar deze moet je in of buiten het kozijn laten monteren en kan aardig wat kosten. Andere raamdecoratie is ook geschikt, maar de kans op een kiertje licht is wel groter.

Isolatie

In je slaapkamer moet het lekker warm en knus zijn. De warmte in je huis mag niet ontsnappen via het raam. Ook hier zijn jaloezieën en rolluiken erg geschikt voor, vooral elektrische rolluiken van aluminium. Deze sluiten je raam perfect af en zo gaat er geen warmte verloren. Het hout van je houten jaloezieën kan ook de warmte opnemen en weer uitstoten, op een vergelijkbare manier als in de natuur.