Wanneer je niet super veel ruimte hebt in je huis, maar wél heel veel spullen, dan is het zoeken naar opbergruimte. Tip één in deze kan natuurlijk zijn om te ‘ontspullen’. Maar mocht je dat al gedaan hebben en alsnog ruimtegebruik hebben, dan kunnen deze tips misschien helpen:

Opbergtechnieken

Dompel jezelf onder in de technieken van Marie Kondo. Al een aantal jaren is deze opruim goeroe een ware trend. Er zijn tegenwoordig ook heel wat opruimcoaches in te schakelen die jou thuis helpen om spullen meer efficiënt op te ruimen. Vaak scheelt dat al heel veel ruimte.

Ton sur ton

Wil je toch een nieuwe kast erbij kopen om je spullen kwijt te kunnen, ga dan voor ton sur ton. Oftewel kies voor kledingkasten of opbergkisten in een zelfde tint als de muren. Door het rustig te houden vallen de kasten veel minder op in de ruimte. Je kan ook zelf een kast schilderen in dezelfde tint van de rest van je kamer.

Lades

Lades zijn vaak de oplossing voor heel veel, met name kleine, spullen. En het mooie van lades is dat je die op plekken kunt stoppen die je niet gelijk ziet. Bijvoorbeeld onder een tafel. Of maak rollades die je onder je bed kan rollen. Praktisch en stijlvol tegelijkertijd.

Ga de hoogte in

Bij ruimtegebrek is het ook altijd raadzaam om in de hoogte te werken. Kies kortom voor hoge kasten in plaats van lage kasten. Liever een trapje pakken om ergens bij te kunnen dan te struikelen over alle spullen in je woonkamer. Toch?

Foto header via iStock, credits: ume illus