Arty exemplaren

Kunst aan je voeten, dat is een notendop wat deze trend wil zeggen. Denk aan gebruik van verschillende materialen, veren, kralen… alles kan en mag. Als je schoenen maar het middelpunt zijn. Wil je het iets ingetogener houden? Dan kan je bijvoorbeeld ook kiezen voor Schuurman Schoenen met Pumps.

Spice Girls zolen

Dachten we dat we deze trend (gelukkig) nooit meer zouden zien, spotten we hem nu weer in het straatbeeld. Dubbedikke spekzolen en pleateaus die waardoor je zo een centimeter of 10 langer lijkt. Niet de meest handige schoenen om op te lopen (balans, balans…), maar fashionable zijn ze zeker. Draag er een statement strakke jeans bovenop en show die benen.

Thigh high

Hoog, hoger, hoogst. Dat geldt niet voor de hakken per se, maar eerder voor de schachthoogte van je laarzen. Liefst tot je dij en in mooi zacht suede. Mooi in combi met een stijlvol kort jurkje of een grof gebruide oversized trui. Geen laarzen om elke dag aan te hebben, wel om eens in de week goed mee te pronken.

Weerbestendig

Stevige, waterbestendige boots is iets wat we ook veel gaan zien dit najaar. Meer dan praktisch in het Nederlandse klimaat waar wij wonen. Blokhokken in de vorm van waterschoenen, “regenlaarzen” die je ook onder een rokje naar je werk kan dragen. Zolang het maar een stevige, stoere én waterdichte look heeft.

Foto header via iStock, credits: VeranoVerde