Er zijn ontzettend veel vrouwen die elke dag ongelofelijke en inspirerende dingen bereiken. Hoe kan het dan toch dat vrouwen en meisjes zich niet voldoende vertegenwoordigd zien als ontdekkers? Op die plek zien we toch nog steeds veelal mannen… Als mam van twee kleine, stoere meiden, stimuleer ik hen dan ook juist nú al zoveel mogelijk te ontdekken. Zodat ze niet bang zijn om te durven, juist dóen en daar ook trots op zijn.

Blij was ik dan ook toen ik hoorde van de ‘Move Mountains’ beweging die The North Face recent heeft gelanceerd. Deze wereldwijde beweging die het imago van ontdekkingsreizen moet veranderen door de verhalen van avontuurlijke en moedige vrouwen te eren en te delen. Zo hoopt het merk de inspiratie te zijn voor een nieuwe generatie van krachtige en zelfverzekerde vrouwen.

Vrouwen die grenzen verleggen

Aan de basis van ‘Move Mountains’ ligt het eren van verhalen van vrouwen die grenzen verleggen, onder wie alpiniste Hilaree Nelson en klimlegendes Ashima Shiraishi en Margo Hayes. Rondom deze vrouwen is een serie van korte films gemaakt, waarin andere rolmodellen vertellen waarom ze hen bewonderen. The North Face zet echter ook vrouwen in de schijnwerpers die rolmodellen zijn op gebieden die niet per se iets met fysieke ontdekkingstochten te maken hebben, zoals voorvechter van vrouwenrechten America Ferrera, NASA-wetenschapper Tierra Guinn Fletcher en muzikante en activiste Madame Gandhi.

#SheMovesMountains is een ode aan de moedige vrouw - Stijlmeisje

#SheMovesMountains

The North Face streeft daarnaast naar gelijke representatie van vrouwen in alle advertenties, socialmediaposts en content. En moedigt aan om de verhalen van inspirerende vrouwen te delen op social media via de hashtag #SheMovesMountains. Deze verhalen verzamelt het outdoor merk op thenorthface.com/shemovesmountains, waarna ze deze zomer worden omgezet in publieke kunst in New York City en vanaf deze lente in The North Face-winkels in Londen.

Een van mijn #SheMovesMountains rolmodellen is Lichelle Fisser. Lichelle verloor haar arm bij een busongeluk in India, maar ging alles behalve bij de pakken neerzitten. In Nederland begon ze meteen met haar revalidatie. Zo leerde ze schrijven met haar andere arm en begon weer met haar passie yoga. Waar ze nu inmiddels ook zelfs les in geeft. Talking about inspiring!

Wie zie jij als jouw #SheMovesMountains rolmodel?