Vroeger als heel jong meisje, droomde ik stiekem nog wel eens van een carriere als popster. We hebben het nu over de tijd van 3T en (MMMBop) Hanson…. Long ago dus! Dat zo’n carriere niet voor mij was weggelegd, wist ik eigenlijk ook wel heel snel. Want ik ontbeerde het toch wel heel erg aan enig vocaal talent. Wel ben ik altijd blij geweest dat er op mijn oude basis- en middelbare school veel aandacht werd besteed aan muziek. Van blokfluit tot aan triangel, we leerden alles wel een beetje te bespelen. En dat is goed, want uit onderzoek blijkt dat bijna één op de vier Nederlanders (22,6%) graag een instrument wil bespelen, maar dit door tijdgebrek niet doet. Ik ben ervan overtuigd dat wanneer je de jonge(re) generatie creatief stimuleert dit percentage heel anders zou zijn.

Dat vond de band Chef’Special ook, en samen met Vodafone bedachten zij een initiatief om te laten zien hoe muziek maken toegankelijker wordt door technologische innovaties. Wat ze deden? De bandleden maakten een remix van hun hit Amigo en namen die op in een middelbare school. Letterlijk ook gebruik makend van de school. Deze werd namelijk omgetoverd tot één groot muziekinstrument. Het interieur, de speelplaats en de school zelf worden gebruikt om te experimenteren met de instrumenten. Door dit de doen wil Vodafone aantonen dat je met hun netwerk overal muziek kunt maken.

De videoclip is een meer dan tof geheel geworden, waarin muziek, innovatie, de kids, ‘dagelijkse attributen’ én natuurlijk Chef’Special samenvloeien. De videoclip an sich is natuurlijk al een erg geslaagde actie, maar om nog meer kinderen (het liefst alle kinderen natuurlijk) de mogelijkheid te bieden om muziek te maken, is op 25 januari een competitie van start gegaan waar kinderen kans maken op een optreden van Chef’Special op hun school (onder de noemer #readytorock). Daarnaast heeft de band samen met Vodafone ook muziekpakketten samengesteld met daarin de digitale instrumenten uit de videoclip, zodat de winnende scholen muziek kunnen maken met hun mobiel. Was ik nog meer kind!

Hoewel we als Stijlmeisje enthousiast zijn over deze campagne en het originele content betreft, willen we wel aangeven dat het een ‘Sponsored article‘ voor Vodafone betreft.