Heel voorzichtig kunnen we de lente al ruiken…. Op sommige plekken zitten zelfs al nieuwe,  verse knoppen aan de takken van de bomen. En nu carnaval erop zit, duurt het nog maar 6 weken voordat het Pasen is. Zie je de grasvelden alweer vol krokussen en narcissen staan in gedachten? Om je humeur nog wat zonniger te maken, verzamelden wij de must have gadgets ‘du moment’. Waarmee je een ultiem zorgeloze lente én zomer tegemoet gaat.

iPhone 14 serie

Afgelopen september kondigde Apple de iPhone-serie 14 aan. Die serie bestaat in totaal uit vier modellen. Te weten het basismodel: de iPhone 14. De iPhone 14 is er ook in een groter formaat, de iPhone 14 Plus. Daarnaast is er de luxere iPhone 14 Pro. Ook die is er in een groot formaat, de iPhone 14 Pro (Max). Op het eerste oog heeft deze serie de looks zoals we die ook al zagen bij de 13-serie. Maar natuurlijk zijn er verbeteringen, zoals de camera. Met name wanneer het licht niet heel goed is, zul je merken dat de iPhone 14 nog weer betere kwaliteit foto’s weet te maken. Mooie nieuwe functie is daarnaast de ongelukdetectie. Je iPhone belt automatisch de hulpdiensten als je in een ernstig auto-ongeluk belandt. Wat je noemt een mooie én praktische nieuwe feature!

Nanopresso

Een draagbare espresso machine is natuurlijk een absolute musthave wanneer je er lekker op uit wilt gaan wanneer het weer warmer is buiten. Met de Nanopresso kan je ‘on the go’ super verse koffie voor jezelf maken. Precies genoeg voor 1 kopje. Stop hem dus in je tas en je hebt je eigen mini-barista bij je voor je dagelijkse koffie fix. Je hebt ook een versie waar je kant-en-klare nespresso cupjes in kan doen. Handig als je wilt voorkomen dat het een knoeiboel wordt.

Anti-stress kubus

Als we ergens geen zin in hebben is het wel stress. Helemaal als de zon lekker warm schijnt. Maar soms ontkom je er helaas niet aan. Maar als je de anti-stress kubus bij je hebt, kan je die spanningen heel goed verdrijven. Het mini kubusje heeft namelijk allerlei knopjes en wieltjes om eindeloos op te drukken, aan te draaien of in te knijpen. Een soort van fidget toy voor grote mensen zou je kunnen zeggen. Elke kant van de kubus heeft weer andere knopjes. Door het maken van deze kleine motorische bewegingen, kan je je gedachten beter verzetten. Zodoende daalt het gehalte aan stresshormonen in je lichaam.

Draagbare vertaalcomputer

Met een beetje geluk heb je ook al je eerste vakantie van het jaar naar de zon gepland. Hoe handig is het om dan ter plekke goed uit je woorden te komen. Er is een vertaalcomputerte op de markt, zo groot als je mobiel die je helpt in het buitenland. Er zit ook een SIM-kaartje in, waardoor je voorzien bent van onbeperkt gratis internet wereldwijd. Hierdoor werkt het apparaat overal en direct, zonder configuratie. Way to go!

Foto header via iStock, credits: nensuria