Elk jaar zijn er weer volop nieuwe tuintrends te spotten. Opvallend is dat we dit jaar ook veel trends van vorig jaar, 2020, terugzien. Denk aan organische vormen, duurzame materialen, aardse tinten en veel bamboe. Wij signaleerden de volgende zomer tuin trends van 2021:

Zonbescherming

We weten allemaal dat een goede zonbescherming super belangrijk is. Niet alleen door jezelf in te smeren met de juiste factor. Maar ook door een mooie en praktische parasol voor in de tuin te plaatsen. Gelukkig heb je tegenwoordig heel veel keuze uit parasols. Omdat een parasol toch veel plek in neemt in je tuin, is het van belang dat je van te voren goed bepaald wat jij mooi vindt. Denk aan kleur, hoeveel stoelen moeten er onder passen, de vorm (rond of vierkant). Een veel geziene parasol is de zweefparasol, die ruimte creëert op je terras én tegelijkertijd de juiste zonbescherming.

Tuin als verlenging van je woonkamer

De tuin wordt tegenwoordig steeds vaker gezien als verlenging van je woonkamer. Helemaal door corona, waarin we veel thuis moesten blijven, was het heerlijk om je huis te kunnen ‘verlengen’. Overkappingen en buitenkeukens zijn dan ook absoluut niet uniek meer om tegen te komen. Hoe langer we buiten kunnen zitten, hoe heerlijker. Gasten thuis ontvangen was nog nooit zo fijn als nu! Gebruik voor de aankleding van je ‘buiten woonkamer’ wel nog steeds natuurlijke elementen, liefst met een beetje Scandinavische look en feel. Dat geeft toch dat beetje outdoor gevoel mee aan jouw verlengde woonkamer.

Bohemian look

Door materialen als bamboe, rotan en gekleurde stoffen toe te voegen aan jouw tuin(terras), creëer je een heerlijke boho look. Wat hier echt goed bij past, is een meer wilde tuin. Laat je planten lekker groeien en zorg er vooral voor dat niet alles er te netjes bij ligt. Terracotta is ook zeker een must in deze trend. De mooie aardse kleur van terracotta is alleen prachtig. Vul een heel aantal grote terracotta potten met planten en bloemen en plaats deze bij elkaar. En remember; het hoeft zeker niet allemaal bij elkaar te passen!

Foto header via iStock, credits: KatarzynaBialasiewicz