De heenreis naar de plek van bestemming is één van de leukste dingen om te doen. Tenminste, als je je hier goed op voorbereid. Hierdoor weet je zeker dat alle passagiers de rit zo prettig mogelijk ervaren en dat je fit en uitgerust aankomt op je vakantiebestemming. In dit artikel geven we je een aantal handige tips en trucs zodat je zeker weet dat het inpakken van je auto voor een lange reis, kinderspel is.

Stem het inpakken van je auto af op het reisgezelschap

Het is altijd belangrijk dat je het inpakken van de auto afstemt op het reisgezelschap. Moet je bijvoorbeeld vaker stoppen onderweg voor de kids? Maak je er graag een leuke roadtrip van met je partner en stop je daarom maar al te graag een aantal keer voor een overnachting? Of cross je het liefste aan één stuk meteen door naar je eindbestemming? Door dit van tevoren goed voor jezelf in kaart te brengen, is het inpakken van je auto ook meteen vele malen eenvoudiger.

Reizen met kids? Zorg voor genoeg vermaak in de auto

Als je gaat reizen met de kids, is het enorm belangrijk dat je voor voldoende vermaak in de auto zorgt. Het maakt niet uit of je gezin uit jonge of oudere kinderen bestaat. Investeer bijvoorbeeld in een aantal kleurboekjes, leesboeken, installeer spelletjes op de tablet of scoor een paar puzzelboekjes. Hierdoor weet je zeker dat de kids zich geen enkele seconden gaan vervelen en dat maakt de autorit ook nog eens vele malen relaxter.

Reizen met je partner? Zorg voor voldoende eten en drinken in de auto

Op reis met je partner met de auto is natuurlijk enorm leuk. Het belangrijkste van alles is dat jullie beiden veilig op de plek van bestemming aankomen. Zorg er dus altijd voor dat je genoeg eten en drinken in de auto klaar hebt liggen. Zo blijft de focus altijd op de weg en kom je niet voor gekke verrassingen te staan op het moment dat jullie een file in gaan rijden. Tip! Zorg regelmatig voor voldoende frisse lucht door een korte stop bij een tankstation of een parkeerplaats.

Maak het jezelf gemakkelijk en kies ervoor om een auto te huren

Veel mensen kiezen ervoor om een auto te huren. Vergelijk bijvoorbeeld verschillende modellen via Auto Europe en kies de autocategorie die het beste bij je geplande reis past! Het boekingsproces is eenvoudig en snel, met vele handige filters en aanvullende pakketten.

Foto header via iStock, credits: moisseyev