De beslissing is gemaakt: je gaat je huis verkopen. Er komt al gauw heel wat stress bij kijken. Het liefst regel je alles zo snel mogelijk. Maar hoe zorg je er ook voor dat potentiële nieuwe bewoners staan te popelen om het liefst morgen al in te trekken? Met deze tips kan je vandaag nog beginnen aan de verkoop van je huis!

Ruim je huis op en maak het schoon

Allereerst: maak alles aan kant! Niemand zit te wachten op een vies, onopgeruimd huis. Dit betekent: fris je muren op (in witte of neutrale tinten). Dit is essentieel voor zowel de foto’s die je van je woning maakt als de bezichtiging zelf. Slingerende troep mag opgeborgen (desnoods tijdelijk in een berging). Boen je ramen, want die gaan open tijdens de bezichtiging en mooi licht verkoopt! Maak je huis nog schoner dan je normaliter zou doen – van de kitranden in de badkamer tot de bovenkant van de kast – dan weet je dat je goed zit. Wil jij van je woning af, dan is dit helaas toch écht nodig.

Bespaar kosten, biedt de woning scherp aan

Voor welk bedrag je de woning zal verkopen is uiteraard afhankelijk van het bedrag waarvoor je de woning hebt gekocht. Wil je vooral snel huis verkopen, dan zal je toch eerder een scherpe prijs moeten aanbieden. Maar je wilt het wel realistisch houden. Wil je het écht razendsnel regelen en kosten besparen, dan kan je je huis laten opkopen. Waar je ook voor kiest, ga in gesprek met een verkoopmakelaar. Die taxeert de woning en kan goed inschatten hoe lang het zal duren voordat je de woning voor jouw prijs zal verkopen. Een woning weggeven wil je niet!

Goede foto’s of video’s

Met goede foto’s van je huis kom je echt al een heel eind – de eerste indruk zegt alles! Of naja, misschien niet álles, maar wel genoeg. Slecht visueel materiaal betekent namelijk dat mensen niet eens de moeite zullen nemen om je beschrijving te lezen. Schroom ook niet om een promovideo van je woning te laten maken. Bewegende beelden geven een nóg betere indruk dan foto’s alleen. Garandeer je een goede kwaliteit, dan zullen ook de (online) bezichtigingen binnenstromen. Tip: doe dit allemaal in één keer en verzamel al het beeldmateriaal voordat je jouw huis op de markt zet. Hoe meer (goed) beeld, hoe minder vaak geïnteresseerden nog even voor een fotootje tussendoor zullen vragen.

Foto header via iStock, credits: Quils