Degene verrassen van wie je veel houdt is al iets leuks en spannends an sich. Een diner daarentegen voorbereiden is helemaal exciting; een paar kleine tips kunnen dan ook nooit kwaad. Een diner klaarmaken is namelijk niet zo 1,2,3 gedaan. Met deze tips zorg jij ervoor dat je een perfecte maaltijd voorbereid en je een fijne, romantische avond tegemoet gaat. Of je nu pas net samen bent, of al 40 jaar… romantiek blijft een heel belangrijk aspect binnen een relatie. So go for it ladies!

Romantic vibes

Een romantisch diner bestaat niet alleen uit goed eten en lekker drinken, daar komt veel meer bij kijken. Wanneer je de tafel voorziet van veel(!) kaarsen, mooi servies (bijvoorbeeld via Kokenenwonen.nl) en eventueel wat rozenblaadjes creëer je een liefdevolle sfeer. Dim het licht voor het ultieme resultaat.

What’s on the menu?

Tja, deze vraag zal waarschijnlijk erg lastig zijn om te beantwoorden: wat ga ik koken? Iedere dag bedenken wat je ’s avonds gaat eten is al lastig, laat staan als je iemand écht wil verrassen. De beste tip: kook het lievelingseten van je man. Je maakt hem nergens blijer mee dan met zijn favo maaltijd, gemaakt door zijn favo vrouw! Echt geen inspiratie en is het lievelingseten van je man patat met kroket? Neem dan een kijkje in een kookboek, voor lekkere recepten.

Drinks

Bij een romantisch diner hoort een alcoholische versnapering. Houden je partner en jij allebei van goede wijn? Kies dan voor een wijn die past bij het eten. Ga je liever voor iets fris? Schenk het drinken dan in een leuke kan. Zo ziet het drinken er alsnog fancy uit. Een fles cola op tafel staat toch net iets minder gezellig en romantisch.

Music baby

Om de avond compleet te maken kun je een van de romantische playlists van Spotify opzetten. Aanrader: Summer Breeze.

Foto header via iStock, credits: patchareeporn_s