Wanneer je 20 jaar geleden het woordje behang liet vallen, dan dacht je al snel aan oubollig en muf. Hoe anders is het in deze tijd. Behang is hartstikke hip en happening. En daardoor ook in heel veel kleuren, patronen, figuren te verkrijgen. Wij signaleren dé trends van dit moment op behang gebied:

Verschillende soorten behang

Wat betreft type behang, zijn er vier soorten te onderscheiden: papierbehang, vliesbehang, glasvezelbehang en vinylbehang. Met name vliesbehang is een populaire soort. Vooral omdat het snel aan te brengen is, tegen een stootje kan en niet krimpt. Ook afwasbaar behang is super fijn, want kidsproof: makkelijk te reinigen en ideaal in kamers die veel gebruikt worden. Voor jezelf is het goed om na te gaan op wat voor soort muur en voor hoe lang je het behang (ongeveer) wilt laten hangen. Maak op basis daarvan de keuze voor het soort behang. Vervolgens kan je het type dessin kiezen.

Patronen

Wanneer je voor een patroon gaat, dan is het nog lastig kiezen. De keuze is namelijk enorm tegenwoordig. Geometrische figuren, botanische thema’s, fauna, historische versiersels….. alles is denkbaar. Voor inspiratie is het zeker aan te raden eens bij cole and son behang bij colorstore.nl een kijkje te nemen. Behang met patronen zijn in alle kamers van je huis toepasbaar, van je keuken tot aan de badkamer. Het geeft je interieur net die speciale touch. Stuk leuker dan enkel witte muren, toch?

Picture please

Fotobehang is ook een veel gekozen behangsoort. Met fotobehang kan je een heus tropisch strand, een skyline, onderwaterwereld of beroemdheid binnen in je huis halen. Meer subtiel kan natuurlijk in de vorm van een mooie illustratie (leuk voor op de kinderkamer) of een blow up van een foto die je zélf hebt gemaakt.

Aaibaar

Een variant die nog leuk is om te noemen hier, is velours behang. Behang dat een extreem hoog aaibaar gehalte heeft. De uitstraling van velours behang is wat meer luxe, maar ook warm en zacht. Ideaal om een klein gedeelte van een kamer bijvoorbeeld mee te behangen. Of voor wel een heel bijzonder accent in je toilet!

Foto header via iStock, credits: Ninoon