Het is niets nieuws dat de natuur altijd al een dankbaar onderwerp geweest is voor vele ontwerpers en kunstenaars. De plant is dan ook meer dan vaak de muze van vele interieurontwerpers, fashion designers en kunstenaars. Planten die vandaag “in” zijn, vinden we dan ook overal om ons heen terug. Kortom, neem een plant als inspiratiebron en laat je gaan. Een van de grote trends* dit jaar is het zogenaamde “Re-Assemble”, waar creativiteit alles bepalend is. Alles kan en alles mag, er zijn geen regels! Door te mixen en matchen creeer je de mooiste en gezelligste (binnen)tuin waar je ultiem van kan genieten:

1) Re-Assemble

In deze trend kan alles in de mix: kleuren, prints, grafische patronen, allerlei verschillende materialen, speelse dessins, noem maar op. Ook als het gaat om planten, alles kan. De Orchidee bijvoorbeeld, felroze met print en met bijzondere vorm. En de Codiaeum met zijn uitgesproken bladeren. Beide kamerplanten passen perfect in deze trend.

2) Romance 3.0

In de decadente trend Romance 3.0 spelen de Medinilla en Polkadot Begonia de absolute hoofdrol. De trend zelf is geïnspireerd op het florale, waarin je rijke kleurcombinaties, grote bloemvormen en soms een sterk exotische uitstraling terugziet. Deze trend is perfect door te trekken aar buiten. Maak van je terras een weldadige romantische eenheid door de juiste accessoires te mixen. Van een dromerige schommel voor in de boom tot aan mooie, houten tuinstoelen (onder andere te koop via Tuinmeubelshop.nl).

3) Punk Rebooted

Als je gaat voor deze trend, dan kies je voor ruig, met scherpe vormen en industriële materialen. Het vraagt een anarchistische kijk op je interieur. Denk dominant, ruig, met bijna een agressieve uitstraling – één groot protest. Ook het onverwachte is kenmerkend voor deze trend: scherpe randen of juist een ruw oppervlak, iets nieuws dat oud lijkt of bij elkaar gezet. Wat je ook laat zien, alles lijkt een eigen verhaal te hebben, een felle mening. Bloemen en planten gebruiken we op onorthodoxe wijze. Want… aan regels hebben we lak!

* Naar aanleiding van de trendreports van Mooiwatplantendoen.nl

Foto header via Mooiwatplantendoen.nl