Niets vervelender dan niet uitgerust worden. Een goede nachtrust is essentieel om je fit te voelen en de dag aan te kunnen. Maar helaas zijn er heel wat mensen die last hebben van slapeloosheid. Veelal met verschillende redenen ten grondslag. Dat je hier zeker wat tegen kan doen, laten we je in dit artikel zien.

Een goed matras

Een goed matras is één van de belangrijkste dingen die je nachtrust kan bevorderen. Bedenk maar eens dat je ongeveer 35 procent van je leven in bed door brengt, dan zou het raar zijn om dat op een slecht matras te doen toc? Voor iedereen is het type matras wel persoonlijk. Gewicht, leeftijd, houding en eventuele lichamelijke klachten spelen een rol bij de keuze van matrassen. Maar ook of je een rug-, zij- of buik-slaper zijn van belang. Loop dit dan ook allemaal goed voor jezelf na.

Zuurstof

Een gezond klimaat in je slaapkamer is van groot belang. Zorg overdag dat je je slaapkamer goed lucht en verschoon je bed ook regelmatig. Bij voorkeur één keer per week. Ook ’s nachts is het het beste om tijdens het slapen een raampje open te laten staan. Heb je geen ramen in je slaapkamer, dan kunnen speciale zuurstofrijke planten een oplossing bieden.

No stress

Vol adrenaline naar bed gaan, is niet de beste manier om goed in slaap te komen. Zorg ervoor dat stress bevorderende elementen worden verbannen. Dat kan onder andere zijn dat je op tijd op houdt met je mail en telefoon checken, maar ook te laat sporten werkt averechts. Uitgerust uit bed komen, begint vaak al met uitgerust in bed stappen.

Minderen met eten en drinken

Een volle maag en te veel alcohol achter de kiezen? Reken er dan maar op dat je geen beste nacht gaat hebben. Kies voor lichtere maaltijden in de avond en stop het liefst met eten rond 20 uur. Dan kan je maag al wat tot rust komen. En tja, toch proberen dat lekkere wijntje of twee, drie te laten staan….

Foto header via iStock, credits: SARINYAPINNGAM