Kerstmis. Het moment van het jaar wanneer je helemaal uit kunt pakken. Niet alleen is dit moment om zoveel mogelijk jurkjes met glitter in te slaan, ook de kersttafel mag voor het diner chique aangekleed worden. We hebben de meest fancy tips voor je verzameld, waarmee jij dit jaar een knaller van een kerstdiner organiseert. “It’s all in the details.”

Oh denneboom

Des te meer planten op tafel, des te beter. Aangezien we bij Kerstmis direct denken aan de dennenboom, kun je in plaats van planten, dennenboomtakjes op de tafel leggen. Verspreid ze over de tafel en leg er bijvoorbeeld een naast het bord. Hiermee creëer je al meteen een fijn kerstgevoel.

Persoonlijke touch

Kerst is ook een moment waarop je even terugkijkt op het afgelopen jaar. Een moment om je dierbaren te bedanken. Schrijf voor je dierbaren een kort briefje en leg dit op het bord. Zo laat je de mensen om je heen weten dat je ze waardeert, net even op een andere manier dan met een appje. Strik eromheen en de rest van de avond kunnen jullie fijne herinneringen ophalen met elkaar.

MEER confetti

Er ligt nooit genoeg confetti op tafel. Van sterretjes, tot maantjes en van hartjes tot ronde confetti. Goud, zilver, rosé… je kiest zelf wat het beste bij je tafelopmaak past.

Tijdloos servies

Dit is toch wel het meest essentiële onderdeel van de aankleding van de tafel. Het servies. Dit is het gene dat direct opvalt als je naar de tafel kijkt. Kies voor neutrale kleuren servies bij het kerstdiner, zodat je goed kunt uitpakken met de decoratie. Ittala servies heeft porseleinen servies, dat je – na het kerstdiner – het hele jaar door kunt gebruiken.

Name it

Als je een grote familie hebt, is het leuk om tijdens het kerstdiner een tafelindeling te maken. Je hoeft natuurlijk niet de hele avond op dezelfde plek te blijven zitten. Een tafelindeling zorgt er wel voor dat iedereen lekker mengt. Jong en oud door elkaar aan de tafel. Ook goed voor het versterken van de familiebanden. Naamkaartjes kun je zo fancy maken als je zelf wil. Je kunt ze online bestellen, maar zelf knutselen is net zo leuk.

Foto header via iStock, credits: MichellePatrickPhotographyLLC