Nederlanders zijn gemiddeld 80 minuten per week buiten. Veel te weinig, want het is erg belangrijk om veel buiten te zijn. Helemaal met deze kou. Door veel buiten te zijn, neemt je lichaam de belangrijke vitamine D op. Vitamine D is gelinkt aan je mentale gezondheid. Meer vitamine D zorgt ervoor dat je beter in je vel zit. Wanneer je geen tijd hebt om veel buiten te zijn, kun je ook even lekker in je tuin zitten met een dekentje en een lekkere kop thee. Daarvoor is het wel van belang dat je graag in je tuin wil zitten. Met deze tips zorg jij dat je een tuinset in huis haalt, waardoor je zelfs in de koude wintermaanden buiten wil zitten.

Ruimte

Voordat je een tuinmeubel gaat uitzoeken, is het goed om te weten wat je wel en niet kwijt kunt in je tuin. Hoe groot is je tuin en welke afmetingen heeft het terras? Als je dit weet, is een goed advies om de tafel zo naar te zetten, dat je vanuit huis op de lengte van de tafel kijkt. Zo creëer je niet alleen lengte in je tuin, ook kijk je vanuit het huis niet tegen de achterkant van de stoelen. Ook houd je meer ruimte over voor leuke accessoires, zoals fakkels, of een parasol.

Materiaal

In de tuinmeubelenwereld is er een ruime keuze aan materiaalsoorten. De geografische ligging van je huis heeft invloed op de keuze van je tuinmeubel. Als je in de buurt woont van een treinspoor of zware industrie, is het belangrijk om op te passen met meubelen van Roest Vast Staal (RVS). Je meubelen kunnen last krijgen van “vliegroest”. Deze metaaldeeltjes gaan zich afzetten op de meubelen. Naast deze tips, is het natuurlijk vooral belangrijk dat je een materiaal kiest dat helemaal jouw smaak is.

Kwaliteit

Als je tuinmeubelen gaat kopen, staat kwaliteit voorop. Wij dachten aan Tuinmeubelen.nl. Ze hebben een groot assortiment, waar je heel vrolijk van gaat worden. Van hippe steigerhouten tuinbanken tot tuinsets voor op het balkon. Voor ieders wens is er wel iets te vinden. Als je een tuinmeubel op het oog hebt, is het verstandig om het even te testen. Zo weet je zeker dat dit tuinmeubel helemaal voldoet aan je wensen.

Details

Om je tuin nog aantrekkelijker te maken, kun je veel dekens inslaan die je voor buiten kunt gebruiken. Steek fakkels in je tuin aan en kruip samen met je lief of een vriendin op de tuinbank, knus onder de veranda. Rood wijntje en een kaasje erbij en de winterse avond is compleet.

Foto header via iStock, credits: rvbox