Zoveel auto’s, zoveel merken, zoveel smaken. Zo ook bij Volkswagen. Wat zijn onze favoriete modellen van dit merk? Wij zetten ze voor je op een rij.

1. Kever

Dé bekendste auto misschien wel van de wereld. In 1938 rolde deze auto voor het eerste de fabriek uit. Waar de auto in het begin nog een andere naam had (heel saai eigenlijk, Typ 1, 1200, 1300, naar de motorinhoud in cc), kreeg deze al snel de naam Kever. Vanwege de vorm werd de auto zo genoemd in de volksmond en dat werd overgenomen door Volkswagen. Eind jaren negentig is er nog een retro-uitvoering van de Kever op de markt gekomen, de New Beetle. Maar die is zeker niet zo’n succes geworden als de good old Kever. Nice to know: Herbie is misschien wel de bekende Kever. Het is namelijk de naam van een Volkswagen Kever en óók de hoofdrolspeler van een reeks Disneyfilms.

2. Volkswagen Polo

Dit model is ook alweer bijna 50 jaar op de markt. De Volkswagen Polo is een kleine hatchback, die al sinds 1975 op de markt is. Het is misschien wel de ultieme stadsauto, want compact. Omdat de Polo fijn geprijsd is, rijden relatief veel jonge mensen in een Polo. Overigens vinden wij de originele Polo uit de jaren ’70 vele malen leuker dan de huidige modellen Polo.

3. Volkswagen Golf

De Polo kan je zien als het kleinere broertje of zusje van de  Golf. Ook is deze auto het meest verkochte model van Volkswagen. In 1974 kwam Golf op de markt. Nice to know: de Golf is het meest gebouwde model van Volkswagen en ook de auto waar het bedrijf het meest aan verdient. Omdat het een gewilde auto was en is, zitten er ook minpunten aan deze auto. In 2010 was de Golf bijvoorbeeld een van de meest gestolen personenauto’s van Nederland.

4. ID.5

Met de ID modellen heeft Volkswagen zijn entree gemaakt op de volledige elektrisch rijden markt. Inmiddels zijn er 3 modellen beschikbaar, de ID.3, 4 en 5. De laatste is een SUV coupé en de nieuwste toevoeging van Volkswagen binnen dit segment. Stijlvol, dynamisch en hartstikke duurzaam. We like!