Samenzijn met geliefden, schitterende versieringen en heerlijk eten: de feestmaand is in volle gang. Het is bij uitstek de periode om helemaal uit te pakken. We vieren het leven en daar horen heerlijke gerechten bij. Vlees mag daarbij natuurlijk niet ontbreken. We zetten een aantal vleesgerechten op een rijtje die jou en jouw tafelgenoten het echte kerstgevoel geven.

Gevulde kalkoen: voor het echte kerstgevoel

Gevulde kalkoen zorgt voor het echte kerstgevoel en mag daarom niet ontbreken op de feesttafel. Dat we in Nederland tegenwoordig zoveel kalkoen eten, mogen we danken aan de WOII. Alles wat de Amerikaanse en Canadese bevrijders meebrachten, werd door de Nederlanders overgenomen en ook hier geïntroduceerd. Kalkoen is in Amerika en Canada het pronkstuk op de feesttafel met Thanksgiving. Sindsdien is het ook bij ons een feestgevogelte. Kalkoen is krachtig van smaak en ontzettend veelzijdig: je kunt er eindeloos mee combineren. Kwalitatieve kalkoen koop je bij de online slager. De kalkoenen van de online slager zijn geselecteerd op zijn traditionele smaak, wat resulteert in een unieke smaakbeleving.

Bereidingstip: gevulde kalkoen met groenten

Gevulde kalkoen met groenten is een kleurrijk en smaakvol gerecht voor een geslaagde feestmaaltijd. Vul de kalkoen met groenten als paprika, kastanjechampignons en bosuitjes voor een culinair hoogstandje. Doordat de kalkoen helemaal ontbeend is, kun je hem eenvoudig aansnijden. Dat wordt smullen!

Wild vlees: populair onder velen

Wild vlees is enorm populair onder velen door de klassieke bereiding en hun traditionele garnituur. Het wildseizoen is een van de belangrijkste culinaire seizoenen in Nederland en loopt van oktober tot en met december. Het beste wild kunt je dus tijdens de feestmaand serveren. Wild vlees is afkomstig van dieren waarop gejaagd wordt, zoals herten, eenden, konijnen en hazen.

Weten waar jouw wild vlees vandaan komt is belangrijk, daarom koop je eerlijk wild bij de online slager. Zo weet je zeker dat je uitsluitend kwaliteitsvlees ontvangt van wild waarop selectief is gejaagd, een goed leven heeft gehad en in de vrije natuur heeft geleefd.

Exclusief wildrecept: hazenbout met gesneden groenten en kruiden

Hazenbout is vlees dat afkomstig is van de wilde haas. Hazen leven in heet wild en worden niet gefokt, wat resulteert in een fijne en uitgesproken wildsmaak. Kies dit jaar eens voor hazenbout op het feestmenu. Je brengt hazenbouten eenvoudig op smaak met wildkruiden. Bak de groenten even mee bij het vlees en blus af met rode wijn voor een culinair hoogstandje op de feesttafel!

Foto header via iStock, credits: nerudol