Het polshorloge werd uitgevonden al aan het einde van de 19e eeuw uitgevonden door de heer Patek Philippe. Het horloge werd toen voornamelijk gezien als vrouwensieraad, niet iets voor mannen. Totdat in de Eerste Wereldoorlog de officieren in het leger erachter kwamen dat het toch wel makkelijker was om een snelle blik op een polshorloge te werpen, dan om een zakhorloge helemaal tevoorschijn te toveren. Het duurde toen nog wel tot aan 1957 voordat er ook elektrische horloges op de markt kwamen én ze dus ook meer betrouwbaar werden.

Sinds die tijd is een horloge een waar stijl-accessoire geworden om je outfit helemaal compleet te maken. En de keuze is ook enorm; sporthorloges, hybride horloges, horloges met daarop twee tijdzones vermeld, extravagante exemplaren (met een bijbehorend prijskaartje) en de meer budgetvriendelijke horloges. Voor ieder wat wils. Ben je op zoek naar eenvoud in combinatie met een luxe uitstraling? Dan weet je dat je met dit Danish design dameshorloge goed zit.

Je weet hoe dan ook dat met het juiste horloge om je pols niet alleen een goede indruk maakt, maar ook zeker altijd op tijd zal zijn!

Foto header via iStock, credits: furo_felix