Op vakantie gaan in eigen land is populairder dan ooit. Zo blijkt onder andere uit recente cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek over het vakantiegedrag van Nederlanders. Ongeveer de helft van de mensen gaat in de zomer op vakantie in eigen land. En dat is helemaal niet raar, want Nederland heeft ontzettend veel te bieden. En nee, het regent echt niet altijd in Nederland, dus daarvoor hoef je het ook zeker niet te laten:

Gevarieerde natuur

Nederland heeft ontzettend veel te bieden op het gebied van natuur. Denk aan de Waddeneilanden, de Veluwe, de heuvels van Zuid-Limburg… Ga je bijvoorbeeld voor een vakantie op een Waddeneiland dan kan je je prima vermaken. Denk alleen aan actieve dingen als wandelen, fietsen, zwemmen, strandjutten en surfen. En bovenal de buitenlucht die je sowieso goed zal doen. Ook voor kids is het buitenzijn een feest.

Mogelijkheden voor verblijf

Tegenwoordig zijn er ontzettend veel accommodatie-mogelijkheden in ons land te vinden. Van bungalowparken tot aan kamperen bij de boer en slapen in een safaritent. Voor ieder is er wel wat wils. Veel mensen vinden het ook leuk om een eigen strandhuisje te huren of kopen, waar ze iedere zomer een paar weken in kunnen zitten. Ideaal, want je hoeft niet telkens alle spullen mee te zeulen. Een goedkopere optie dan een strandhuisje (toch vaak vrij prijzig, vooral in het hoogseizoen), is een gebruikte stacaravan. Zet deze, opgeknapt en wel, neer op een mooie plek in bijvoorbeeld Zeeland en je bent de koning te rijk!

No stress

Een fijne bijkomstigheid van op vakantie gaan in eigen land, is dat alles dicht bij huis is. Je kan lekker, hup in de auto stappen (bijvoorbeeld deze fijne Ford Fiesta) en je bent op weg. De inpak-stress is minder groot (want het is een stuk minder erg als je iets vergeet), je hebt geen last van lange wachttijden op de weg of het vliegveld en je kan zelfs je kat of hond meenemen mocht je die hebben. Release and relax!