September en oktober zijn de maanden dat je je weer volop kan laten onderdompelen in al het nieuws op het gebied van wonen en design. Denk bijvoorbeeld alleen al aan de VT Woon & Design beurs en de Dutch Design Week. Wat de woontrends zijn van aankomende winter? Wij zetten ze voor je onder elkaar:

1) Hout, hout, hout

De duurzame en natuurlijke trend is here to stay. Zo zien we al een tijd veel hout terugkomen in het interieur. Dit past ook helemaal in de botanische trend die ontzettend hip en happening is. Groen matcht nu eenmaal erg mooi met hout(tinten). De toepassing van hout zie je onder andere in raamdecoratie terugkomen, bijvoorbeeld door het gebruik van houten jaloezieën. Dergelijke raamdecoratie geeft een prachtige, natuurlijke uitstraling.

2) Contrasten

Opposites attract zeggen ze, niet? Daarom zien we veel tegenstellingen terug in het interieur. Niet alleen op het gebied van kleur, maar ook op het gebied van vormen en materialen. Combineer bijvoorbeeld een vierkant vloerkleed met een rond vloerkleed. En leg blauwe kussens op een (oker)gele bank. Of durf ook the ‘smashen’ met kleur door het gebruik van verschillende kleuren roljaloezieën in één kamer.

3) Fluweel

Als er één stof is die je veel ziet op woon- én modegebied dan is het wel bovengenoemde. Ook wel velours of velvet genoemd trouwens. Hoewel gezegd moet dat velours vaak wat zwaarder is en daardoor vaker gebruikt wordt voor gordijnen en het bekleden van meubels. Het is ook wat flexibeler dan “gewoon” fluweel. Door het gebruik van fluweel geef je je woning gelijk een knusse look.

4) Marmer

Van kleine accessoires (zeephouder) tot aan grotere elementen (eettafel of aanrechtblad), met marmer geef je je interieur niet alleen een luxe, lichte uitstraling ook het natuurlijke wordt hiermee onderstreept. Ook fijn; je haalt echt duurzaam design in huis. Het is helaas wel een wat duurder materiaal, maar de investering meer dan waard.

Foto header via iStock,  credits: KatarzynaBialasiewicz