Het is bijna voorjaar, dus tijd om je huis weer extra fris en opgeruimd te maken. En waar mogelijk liefst ook nog met een lenteproof sausje. En dat geldt niet alleen voor je woonkamer, tuin of zolder, maar ook zeker voor je badkamer. Dat dat niet per se heel veel moeite en gedoe hoeft te kosten, bewijzen we in dit artikel.

Breng de natuur naar binnen

Als er één fijne trend te bespeuren is dan is dat wel deze. Door de natuur naar binnen te halen, haal je niet alleen letterlijk de lente naar binnen, maar ook een stukje gezondere leefomgeving. Planten in je badkamer zorgen voor een lach op je gezicht, maar ontdoen je ook van stress én zorgen dat de lucht in de badkamer gezonder is. Good to know: het draait hier zeker niet alleen om groene planten waarmee je je badkamer kan opfleuren. Het geldt ook voor je badtextiel. Kies hierbij voor natuurlijk materialen zoals biologisch katoen. Duurzaamheid is key, toch? En inspiratie online, is er genoeg te vinden.

Rauw randje

Je badkamer hoeft niet helemaal perfect te zijn. Sterker nog, een klein beetje imperfect is juist vaak nog veel mooier. Waar je dan aan moet denken? Aan bijvoorbeeld een stukje originele bakstenen muur in je badkamer. Meubels die niet allemaal bij elkaar passen (dat maakt vaak erg eentonig namelijk!). Of een muur die niet hélemaal mooi glad is gestuct. Kortom: je mag wel zoeken naar de perfecte plaatjes op Pinterest van badkamers. Maar leuker is nog, om er net je eigen draai aan te geven. En het dus een ‘rauw randje’ te geven.

Naturals

Deze trend sluit aan bij de andere twee trends, namelijk het gebruik van naturel kleuren. Denk hierbij aan tinten van beige, crème, lichtgrijs en poeder. Tinten die je ook vaak terug ziet in materialen als rotan, linnen en wol. Ideaal om jouw badkamer lenteproof mee te maken. En natuurlijk zijn een paar eyecatchers echt niet uit den boze. In combinatie met het groen van de planten en het perfecte imperfecte straalt jouw badkamer als nooit tevoren!

Foto header via iStock, credits: Artjafara