Niets belangrijker dan een goede nachtrust. Helaas kampen nogal wat mensen met slapeloze of gebroken nachten. Dat kan aan van alles liggen; stress, te zwaar en laat dineren, een baby die krampjes heeft, rumoer op de straat en ga zo maar door. Daarom is het juist belangrijk om van je slaapkamer een opgeruimde, rustgevende ruimte te maken. Zodat die kamer altijd een stabiele factor vormt. Hoe je dat doet? Wij geven tips:

Opruimen maar

Een slaapkamer die muf en rommelig is, daar slaapt niemand fijn in. Ook al is opruimen en organisatie misschien niet je beste kant of je favoriete bezigheid. Trek er toch minstens een paar uur in de maand voor uit om je slaapkamer weer helemaal in het gareel te krijgen. Dat gaat het beste als je ook genoeg opbergruimte voor je spullen creëert. Een praktische, mooie kledingkast van Goossenwonen.nl doet bijvoorbeeld al wonderen. Sereniteit en minimalisme in je slaapkamer zorgt voor een zelfde effect in je hoofd en dus een betere nachtrust.

Voeg groen toe

Een slaapkamer heeft frisse lucht nodig. Niet alleen om muffe geurtjes te weren, maar ook zodat er genoeg zuurstof binnen is. Slapen in een potdichte kamer is niet heel erg gezond. Ventileer dus goed, en dat kan je niet alleen met behulp van een open raam doen. Ook planten kunnen daar een steentje aan bijdragen. Zorg er dus voor dat in je slaapkamer een aantal planten staan. Staat ook gelijk hartstikke mooi!

Beperk beeldschermen tot een minimum

Probeer voor jezelf af te spreken dat je niet meer op je telefoon kijkt wanneer je in bed ligt. En ook belangrijk; beperk het blauwe licht tot een minimum, dat geeft alleen maar onrust en zo komt je brein nooit eens tot rust.

Foto header via iStock