Er zijn zoveel mooie spots te vinden waar je naar toe kunt reizen met de auto. Wanneer je een elektrische auto hebt, maak je je misschien zorgen om de laadpalen. Zijn er onderweg wel genoeg laadpalen? En kom je niet ineens stil te staan? Daar hoef je je geen zorgen meer om te maken, want wij gaan je meer vertellen over de laadpas, die al je zorgen in een klap wegneemt. Pak je notitieboek er alvast bij, want je kunt je elektrische-autovakantie gaan plannen zonder zorgen.

Waarom de Travelcard laadpas?

Met de Travelcard kun je in de Benelux vrijwel overal je auto laden. In totaal vind je meer dan 10.000 laadpalen in Europa, waar je de laadpas kunt gebruiken. Het fijne van deze pas is ook dat je kunt aangeven of je stroom, brandstof, of beide wil.

Hoe vind je de laadpalen?

Daar is gelukkig iets heel handigs op gevonden. Er is een app, waarin je precies kunt zien waar de palen te vinden zijn. Wat nog een fijne bijkomstigheid van de app is, is dat alle transacties die je met de laadpas doet bijgehouden worden. Zo houd je het overzicht in alle verbruikskosten.

Hoe werkt de laadpas?

Nadat de laadkabel aan je auto en de laadpaal is aangesloten, kun je de sleutelhanger aanbieden. Het laden start vervolgens direct. Wanneer je het laden wil stoppen, bied je de sleutelhanger opnieuw aan. Deze manier van opladen is vooral fijn als je op plaats van bestemming bent. Als je nog niet op de plaats van bestemming bent en je auto geladen moet worden, kun je de laadpas ook gebruiken bij een snel-lader. Het verschil is wel dat de kabel aan het laadpunt gebruikt moet worden. Verder geldt bij de snel-lader dezelfde instructie als bij de normale laadpaal. Heel fijn voor als je nog onderweg naar je bestemming bent.

Foto header via iStock, credits: kadmy