Over een tijdje gaan we het weer heerlijk vinden om ons terug te trekken in ons huis, onder een dekentje te kruipen en te genieten van een kop warme choco. Waarom dan niet gelijk je badkamer een fijne make-over geven? Zodat je tijdens de herfst en winter jezelf kan laten onderdompelen in je eigen thuis-wellness. Wij geven tips, hoe je dit op een vrij eenvoudige manier voor elkaar kan krijgen.

Spiegelverwarming

Als er één ding vervelend is in een badkamer, dan is het wel de spiegels die beslaan wanneer je een warme douche neemt. De nummer 1 tip in dit rijtje is dan ook het aanschaffen van een infrarood spiegelverwarming. Super handig in een vochtige ruimte, zoals een badkamer, omdat er door de straling namelijk geen condens op het glas komt. En het geeft natuurlijk ook nog eens warmte af. De investering dus dubbel en dwars waard!

Badtextiel

Wat is er altijd zo lekker als je in een hotel verblijft of naar een sauna gaat? Precies de zachte, grote badlakens die ze daar hebben. Dus waarom niet ook goede kwaliteit badtextiel voor je eigen badkamer aanschaffen? Waar je op moet letten is dat het materiaal superabsorberend is, duurzaam en liefst ook een mooie kleur passend bij de rest van je badkamer. En: kies 100% gekamd katoen, want dan blijft het ook echt lang zacht.

Groen

Planten zorgen voor een rustgevende factor. Denk maar eens aan wat een boswandeling doet met je. Daarnaast zorgen planten in huis ook voor extra zuurstof. Kleed je badkamer dan ook aan in het groen. Laat je in een tuincentrum informeren welke planten het goed doen in een badkamer. Wees ook vooral niet te zuinig. Heb je plek? Dan mag je best wel een stuk of 5 (of meer) planten neerzetten. The greener the better.

Music Maestro

Ben je een beetje handig? Plaats dan een kleine speaker in je badkamer. Zo kan je via je telefoon muziek of een podcast luisteren terwijl je heerlijk aan het badderen bent. Of stel een speciale thuis-wellness-playlist samen. Dan is het echt alleen maar een kwestie van in bad gaan liggen en genieten.

Foto header via iStock, credits: Prostock-Studio