Zoveel smaken, zoveel woonstijlen. Maar als er één woonstijl veel aanwezig is in het woonlandschap de afgelopen jaren dan is dat wel de industriële look. Ben je zelf van plan je huis een industriële makeover te geven? Lees dan vooral verder, want wij geven in dit artikel tips!

Hoe ziet een industrieel interieur er uit?

Maar first things first… Hoe ziet een industrieel interieur er eigenlijk uit… Over het algemeen zijn woorden als robuust, ruimtelijk, rauw en vintage goede woorden om het te omschrijven. Materialen die vaak gebruikt worden zijn onder andere bakstenen, beton, metaal en ook steigerbuizen. Maar ook hout zie je veel in dit type interieur.

Begin bij de basis

Wanneer je het goed wil aanpakken, dan is het aan te raden te beginnen met de basis. Oftewel de vloer. Kies voor een pvc met betonlook om het kader te scheppen voor je industriële look. Deze vloeren zien eruit als een tegelvloer, maar hebben het gebruiksgemak van een vloer van laminaat. En mooi; een dergelijke type vloer is heel isolerend, maar ook slijtvast en water- en vochtbestendig.

Kleuren en materialen

Zoals gezegd zijn de materialen die je gebruikt in de industriële look vaak rauw en robuust. Dat werkt ook door in het kleurgebruik. Denk aan veel grijstinten, zwart, bruin (cognac) en groen. Een bruine leren bank doet het bijvoorbeeld super goed in dit interieur. En je mag echt wel met kleur spelen, met name in de accessoires. Dus je hoeft niet bang te zijn dat het somber of donker zal ogen. Sowieso is een ander kenmerk van deze look dat er veel lichtinval is door grote ramen en vaak een metaallook pui (met veel glas). Denk maar aan de fabrieksgebouwen en interieurs uit de 19e en 20e eeuw, daar zaten ook grote raampartijen in waardoor je uiteindelijk een prachtig licht interieur krijgt.

Eenvoud

Een laatste tip is om je interieur minimalistisch te houden. Zo geef je alle aandacht aan de mooie items die je in je woonkamer hebt staan. En nog belangrijker, je creëert de ruimte die zo kenmerkend is voor de industriële look.

Foto header via iStock, credits: vicnt