Ben je gezegend met een fijne tuin? Dan is het in het voorjaar en de zomer extra genieten van het buiten zijn. Rommelen in je tuin, chillen op een lekkere loungebank, bbq’en op lome zomeravonden. Maar nog leuker is het als je ook in het najaar en misschien zelfs wel in de winter ook van die tuin te kunnen genieten. Om dat te creëren, hebben we de volgende tips en tricks voor je verzameld.

Overkapping

Een van de handigste oplossingen is om te gaan voor een tuin overkapping. Deze overkappingen zijn te verkrijgen in allerlei verschillende maten en materialen. En leuk; je kan er ook voor kiezen er echt een tuinkamer van te maken, zodat je zelfs in de winter ‘buiten’ kan zitten. De prijs hoeft ook geen drempel te zijn, want een dergelijke overkapping is betaalbaarder dan je denkt. Bijkomend voordeel is dat de montage ook zo gepiept is.

Juiste keuze van planten

Om het hele jaar rond een tuin te hebben die in bloei staat, moet je slim je tuin beplanten. Laat je in een tuincentrum goed adviseren over winterharde bloeiers, planten die goed tegen de zon kunnen, welke bomen slim zijn om in je tuin te planten, enz. Door een echt plan te maken voor je tuin, heb je in alle seizoenen een fijne plek waar altijd wel iets groeit of bloeit. Ook leuk is om in de winter te zorgen voor vogelhuisjes en egeldoosjes. En in het voorjaar juist voor insectenhotels. Zo zijn de diertjes in je tuin ook goed voorzien!

Knusse aankleding

Last but not least doet de aankleding natuurlijk ook heel veel. Kies tafels en stoelen die het hele jaar rond buiten kunnen staan. En met lekkere kussens en een paar goede, warme plaids kom je koele zomeravonden én een herfstavond prima door. Daarnaast kan je denken aan items als fakkels, kaarsjes, een hangmat, en misschien zelfs wel een tuin open haard of een kleine buitenkeuken. Denk er een hete chocomelk bij of een heerlijk glas rode wijn, goed gezelschap en je tuinbelevenis is compleet!

Foto header via iStock, credits: shironosov