Als er iets belangrijk is wanneer je hard werkt, dan is het wel dat je ook goed moet ontspannen. Dat dat nog niet zo makkelijk is, blijkt wel uit hoeveel mensen met een burn-out thuis komen te zitten. Wil je dat voorkomen, dan doe je er goed aan deze tips op te volgen:

1) Bewegen

Hoewel de verleiding aanwezig zal zijn om bij thuiskomst na een dag werken, op de bank te ploffen. Is het toch veel beter voor je lijf en hoofd om in beweging te blijven. Probeer daarom regelmatig te gaan sporten na je werk, zo kan je de nodige (negatieve) energie kwijt en voel je je naderhand veel beter én meer uitgerust.

2) Gezond eten

Wil je fit blijven, dan is een gezond dieet essentieel. Natuurlijk mag je echt wel af en toe een vette hap nemen of snacken, maar probeer doordeweeks een gezonde hoofdmaaltijd klaar te maken. Niet te veel koolhydraten en ook niet te veel (of vaak) vlees. Eet je een gezonde, lichte maaltijd dan zal je ook merken dat je nachtrust beter wordt. Je slaapt namelijk beter op een niet te volle maag.

3) Thuis wellness

Niets lekkerder dan ontspannen in een heerlijk warm bad, liefst gevuld met rustgevende oliën en/of kruiden. Geen bad in je huis? Dan is het wellicht toch een tip om budget hiervoor vrij te maken en een bad in te bouwen in je badkamer. Ligbaden bekijken is overigens ook gelijk al een rustgevende activiteit…

4) Ban de schermen

Een voor de hand liggende, maar toch nog eens: probeer zo min mogelijk na je werk nog op je laptopscherm of telefoon te kijken. Hoe minder prikkels, hoe beter en meer uitgerust je je voelt.

Foto header via iStock, credits: francescoch