Nu eindelijk de zomerse dagen zijn aangebroken, is het ook tijd om je huis zomer proof te maken. Want naast dat de zomer heel veel positieve dingen brengt, kent de warmte ook zijn negatieve punten. Wij geven tips en tricks voor een zo relaxt mogelijke zomer.

Beestjes buiten de deur

Niets lekkerder om de deuren en ramen open te zetten in de zomer. Helemaal ’s nachts wanneer je de koelere lucht graag binnen wil laten. Maar ja, op die manier komt ook al het ongedierte naar binnen. Met name muggen wil je graag buiten de deur houden. Een ideale oplossing zijn dan inzethorren. Een inzethor is een type hor dat direct in het kozijn geklemd wordt. Super handig, want om die reden hoef je niet te schroeven of boren, waardoor de hor eenvoudig te installeren en verwijderen is. Daarnaast worden ze op maat gemaakt zodat ze de exacte afmeting van je ramen of deuren hebben.

Zonwering

Lekker die warme zon, maar die zelfde zon kan soms ook wel net te heet zijn. Goede zonwering is dan ook key om je huis zomer proof te maken. Niet alleen wanneer je buiten op je (dak)terras zit, maar ook als je het binnenshuis koel wilt houden. Een trend die je veel ziet zijn schaduwdoeken. Betaalbaar, eenvoudig aan te brengen en het ziet er ook nog eens stylish uit.

Isoleren it is

Door je huis goed te isoleren zorg je er niet alleen voor dat je er in de winter warm bij zit. Maar juist ook omgekeerd; dat je er in de zomer koel bij zit. Goed isoleren begint onder andere met kiezen voor het juiste glas en dak. Maar ook je wanden zijn belangrijk. Check je huis dus goed op hoe het met de isolatie staat. En waar mogelijk verbeter dit.

Plantjes doen het hem

Voor wat extra zuurstof in huis, is het aan te raden genoeg groen binnen te halen. Planten zorgen voor extra zuurstof in huis. En dat is iets wat je in de zomer vaak wel kan gebruiken. Denk er wel aan dat meer groen in huis ook betekent meer groen verzorgen. Bekijk goed wat elke plant nodig heeft aan water. En wanneer je op vakantie gaat, instrueer een buurman/vrouw of familielid de plantjes in jouw plaats te verzorgen!

Foto header via iStock, credits: CentralITAlliance