In menig gezin slaat de communiekoorts ongetwijfeld toe. Duizend en één dingen staan nog op het verlanglijstje en je vraagt je waarschijnlijk af wanneer je dat allemaal klaar krijgt. Gelukkig geven wij je enkele tips om het plannen van een communie- of lentefeest te vergemakkelijken!

Lijstje maken

Wanneer je een belangrijke dag in je leven uitgebreid wilt vieren, heb je een plan nodig. Lijst samen met je gezin de verschillende dingen op die nog geregeld moeten worden. Van het kiezen van de communiekledij, over de foto’s tot de uitnodigingen voor het feest en de bedankingen achteraf.
Het lijstje ziet er op het eerste zicht misschien wat overladen uit maar wanneer je elk item één voor één aanpakt, zal je merken dat het veel vlotter gaat.

Stijl bepalen

Wil je een fotokaartje maken voor een communie- of lentefeest, dan zorg je best voor een paar leuke foto’s. Deze kun je zelf nemen of beroep doen op een fotograaf. Daarna kun je gemakkelijk zelf communiekaartjes maken online.

Het formaat van een kaartje is belangrijk voor het resultaat. Ga je voor rechthoekig, vierkant of liever een ronde vorm? Misschien heb je wel een kaartje in de vorm van een vlieger in gedachten of kies je voor een moderne achthoek? Er zijn heel wat mogelijkheden met speciale vormen.

Zo is een fotokaart in een leuke omslag, niet alleen chique maar ook super handig. Of durf eens aan de slag te gaan met een trendy marmerlook waarbij je een grote foto bijvoorbeeld combineert met enkele kleinere foto’s. Zo kies je voor een kaartje met 4 beelden en hoeft er straks niemand te kiezen tussen verschillende varianten waarvan de ene variant veel meer wordt gekozen dan de andere. De ideale formule dus om met veel plezier terug te kijken naar de grote dag!

Wil je een kaartje dat in het oog springt, dan kun je ervoor kiezen om een naam in gouden accenten weer te geven op je kaartje. Dankzij deze kaartjes met folie creëer je een luxueuze look. Toch liever een stoere kaart met een lederlook? Het kan allemaal.

Samen aan de slag

Vergeet vooral niet om te genieten, want voor het lentefeest uitnodigingen maken is vooral fun! Maak er een familiemoment van en zoek samen naar een stijl die bij je zoon of dochter past. Met de filters die je online kunt aanklikken, wordt het een makkie om jouw stijl te zoeken. Selecteer je kaartjes met een vintage look of ga je toch eerder voor een moderne stijl?

Heb je een stijl, vorm en kleurenpalet gevonden dat past bij de grote dag? Sleep dan foto’s naar het ontwerp, pas de naam en de tekst aan en voor je het weet heb je gepersonaliseerde uitnodigingen, communie- en bedankingskaartje om mee uit te pakken!

Foto header via iStock, credits: SeventyFour