We houden allemaal van een goede ambiance, helemaal na de roerige coronamaanden. En die ambiance ontstaat vaak buiten in de tuin tijdens een mooie zomerdag. Wist je bijvoorbeeld dat meer dan twee derde van de Nederlanders een barbecue heeft? Wij Nederlanders houden dus wel van lekker relaxen en chillen in onze tuin. En het liefst natuurlijk in aanwezigheid van fijn gezelschap. Ben je nog een beetje zoekende hoe jij die relax ambiance kan aanbrengen in jouw tuin? Wij geven tips!

Groene weelde

First things first… om optimaal van je tuin te kunnen genieten, moet deze natuurlijk wel op orde zijn. Een tuin waarin uitgebloeide planten staan en onkruid weldadig aanwezig is, dat voelt en oogt niet als een fijne plek. Ook als je geen groene vingers hebt, is het prima te doen om je tuin (weer) fris en vrolijk bloeiend te maken. Een middag naar het tuincentrum doet al wonderen. Daar zijn tal van mensen die je met liefde adviseren over welke planten en bloemen in jouw tuin passen. Een mix van heel wat bloemen en planten in potten die je bij elkaar plaatst, doet ook al wonderen. Ontdoe je tegels daarnaast van mos en andere viezigheden en je tuin straalt als nooit tevoren.

Aankleding

Dan de aankleding. Want zonder goede tuinmeubels en accessoires ben je alsnog nergens met je ambiance. Will je all the way gaan, dan kies je een heerlijke loungeset voor op je tuinterras. Je hebt exemplaren die echt die Ibiza look en feel geven. Voel je je daar niet helemaal prettig bij dan kan een minder ‘loungy’ meubelset ook prima natuurlijk. Zorg daarnaast voor gezellige, kleurige kussens, kaarsen en mooie tafelwaren. Zodra je alles neer hebt gezet, zal je merken wat voor grote glimlach je op je gezicht hebt. Het ultieme relaxen in jouw eigen tuin kan bijna beginnen…

Food

Geen genieten zonder heerlijk eten. Dus hup, gooi die barbecue aan. Of verzorg een lekkere picknicklunch met bijbehorende verse sappen en Italiaanse wijnen. Wil je alleen genieten van je tuin, dat kan natuurlijk ook. Dan is het credo benen omhoog, op die fijne loungeset natuurlijk, hapje en drankje binnen handbereik en relaxen maar!

Foto header via iStock, credits: Halfpoint